Moving you forward
0174 350 350Contact

16 februari 2023 | BLOG

KPN: groen, sociaal verantwoord én een inspiratie voor Venéco

Wist je dat KPN is uitgeroepen tot een van de duurzaamste telecombedrijven ter wereld? Terwijl ze verantwoordelijk zijn voor maar liefst 0,8% van het elektriciteitsverbruik in Nederland. Het telecombedrijf heeft de ambitie om een positieve impact te hebben op de wereld en doet dit door onder andere groene stroom te gebruiken. Bovendien is KPN sinds 2015 compleet klimaatneutraal.

Maar KPN gaat verder dan milieubewust zijn: ook maatschappelijke initiatieven worden niet vergeten. Benieuwd hoe KPN de wereld een klein beetje beter maakt? Lees het verhaal van Raoul Steenkamp, business partner manager bij KPN, en hoe KPN als strategische partner ons weer inspireert om te werken aan een duurzame toekomst.

Hoe ziet de samenwerking tussen KPN en Venéco eruit?

Raoul: “Venéco is Strategisch Business Partner van KPN en dat betekent dat ze niet alleen onze diensten wederverkopen, maar meer een verlengstuk van onze organisatie zijn. Ze nemen een deel van het werk uit handen, zoals de eerstelijns service, sales en facturatie, en zijn daarom een onmisbaar deel van onze duurzame ambitie. Onze samenwerking richt zich voornamelijk op het mkb. Venéco biedt bijvoorbeeld mobiele en vaste telefonie, internet en tv van KPN aan. Samen met hen zorgen we voor de beste service en de nieuwste technologie voor onze klanten. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze klanten helpen om te groeien en succesvol te worden.”

Meer weten over het strategisch partnership met KPN?

KPN

Van herbruikbare materialen tot slimme technologie

KPN is volledig toegewijd om een duurzame toekomst mogelijk te maken en heeft verschillende initiatieven opgezet om dit te bereiken. Hierbij richt het telecombedrijf zich op de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties (VN). Zo is een van KPNs doelen om in 2025 voor nagenoeg 100% herbruikbare materialen te gebruiken in de productie van hun apparatuur. Ook wij richten ons op de SDGs van de VN voor een goede gezondheid en welzijn voor iedereen, verantwoorde consumptie en productie, en de aanpak van klimaatverandering.

Technologieën

Daarnaast maakt KPN gebruik van technologie om bestaande processen efficiënter te laten verlopen, waardoor er minder energie wordt verbruikt. Zo ontwikkelde het telecombedrijf het LoRa-netwerk, dat apparaten via Internet of Things met elkaar laat communiceren, waardoor bijvoorbeeld gemeentelijke reinigingsdiensten efficiënter kunnen werken. Dit netwerk biedt weer mooie kansen op slimme oplossingen voor onze klanten.

Lees meer over Internet of Things

Venéco: samen bijdragen aan een betere wereld

Het partnership met KPN inspireert ons om bij te dragen aan een betere wereld. Zo sponsoren we sportclubs, ondersteunen we het Haags Museum Panorama Mesdag met ICT, en hebben we een eigen Vitaal-programma voor onze medewerkers. En samen met KPN werken we dus aan duurzame oplossingen voor onze klanten. Zo gaan onze strategische partnerships verder dan alleen de zakelijke voordelen, zodat we aan een mooie toekomst kunnen werken voor iedereen.

Wat merken de klanten van Venéco hiervan?

"Bij KPN geloven we in duurzame samenwerkingen met onze partners”, vertelt Raoul. “Samen kunnen we efficiënter, slimmer en sneller werken én onze gezamenlijke klanten helpen om dit te bereiken. Digitalisering is hierbij een belangrijke stap. Maar ook onze apparatuur is onderdeel van onze duurzame visie, denk hierbij aan tv-kastjes, modems en routers. We leveren deze volledig circulair.”

Raoul: “Daarnaast is ons netwerk de grootste energieslurper, zo'n 90% van alle energie die KPN gebruikt gaat hier naartoe. Daar maken Venéco en hun klanten natuurlijk gebruik van. Al vanaf 2011 is dit 100% groene stroom. Aanvullend is ons LoRa-netwerk, voor Internet of Things, een vorm van langeafstandscommunicatie met weinig vermogen wat minder energie verbruikt. Daarnaast kunnen we met onze mobiele werkplekken het fileprobleem aanpakken en flexibele werktijden aanbieden.”

“Onze businesspartners zoals Venéco kennen onze klanten goed en kunnen daarom een oplossing op maat bieden”, vervolgt Raoul. “Heeft een medewerker geen laptop, maar wel een telefoon? Dan kan Venéco hierin adviseren hoe ze via de smartphone efficiënter kunnen werken. Zo helpt Venéco bij de implementatie en vertaling van de voordelen van onze duurzame producten en diensten naar onze gezamenlijke klanten."

KPN: hart voor de maatschappij

Maar KPN doet meer dan alleen groene energie en duurzame technologie. Raoul: “We zetten ons ook in voor maatschappelijke initiatieven, bijvoorbeeld met ons TEAMKPN Sportfonds voor teamsporten. Ook steunen we de kunst en cultuursector, waardoor je online toegang hebt tot het Rijksmuseum en gewoon vanuit huis de Nachtwacht kunt bekijken. En laten we het KPN Mooiste Contact Fonds niet vergeten. Dit is onze onafhankelijke stichting voor het voorkomen en doorbreken van sociaal isolement, met initiatieven zoals KlasseContact en jaarlijkse kerstdiners voor ouderen.” KPN is dus niet alleen groen, maar ook sociaal goed bezig!

Venéco: samen bijdragen aan een betere wereld

Het partnership met KPN inspireert ons om bij te dragen aan een betere wereld. Zo sponsoren we sportclubs, ondersteunen we het Haags Museum Panorama Mesdag met ICT, en hebben we een eigen Vitaal-programma voor onze medewerkers. En samen met KPN werken we dus aan duurzame oplossingen voor onze klanten. Zo gaan onze strategische partnerships verder dan alleen de zakelijke voordelen, zodat we aan een mooie toekomst kunnen werken voor iedereen.

Heb je vragen over hoe je jouw ICT op een duurzame manier kunt inrichten, bijvoorbeeld met de oplossingen en producten van KPN? We adviseren je graag.

Neem contact met ons op!