Moving you forward
0174 350 350Contact

28 februari 2023 | BLOG

Partnership Venéco-VELO: gegarandeerde actie en snelheid 

Al meer dan tien jaar zijn we trotse partner van handbalvereniging Venéco-VELO. Met maar liefst 42 teams en ruim 450 actieve leden is dit een van de grootste sportverenigingen in het Westland. Door naamsponsor te zijn, maken we sport en beweging beschikbaar voor mensen in de directe omgeving van Venéco. Dit sluit dus perfect aan op een van onze duurzame doelen gericht op gezondheid en welzijn voor iedereen. Voorzitter Henk de Groot vertelt meer over wat het voor de handbalvereniging betekent om zo’n betrokken partner te hebben. 

Een verrassend dynamische teamsport

Zelf heeft Henk fanatiek gehandbald en is hij al ruim 40 jaar betrokken bij de vereniging in diverse functies: van scheidsrechter en bestuurder in de overkoepelende tuchtcommissie van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) tot nu als voorzitter bij Venéco-VELO. “Als je goed handbal speelt, ben je altijd in actie. En dat maakt het zo’n leuke en dynamische sport. Je kunt niet even op je lauweren rusten, want voordat je het weet heb je enkele tegengoals te pakken. Maar bovenal is Venéco-VELO gericht op gezondheid en plezier. We willen dat al onze leden zich bij ons thuis voelen en samen sportief bezig kunnen zijn.”

Investeren in de jeugd 

We zijn gestart met ons sponsorship toen de dochter van Wilbert Nederpelt, onze CEO, nog bij Venéco-VELO speelde. Zij is inmiddels gestopt, maar onze samenwerking met Venéco-VELO hebben we voortgezet. De handbalvereniging investeert flink in de ontwikkeling van de jeugd, iets wat we erg belangrijk vinden. Henk: “We hebben de afgelopen jaren onze jeugdopleiding geprofessionaliseerd en een gekwalificeerde trainer hiervoor aangesteld. Zo nemen we de jeugd mee in de basistechnieken van het handbal en werken we aan hun tactische vaardigheden. Op die manier kunnen ze volgens een vastgestelde lijn doorgroeien binnen onze vereniging. Dit jaar gaan er drie talenten naar Sportcentrum Papendal en daar zijn we ontzettend trots op.” 

Venéco als betrokken partner 

Bij zulke plannen, zoals het opzetten van de jeugdopleiding, wordt Venéco nauw betrokken. Henk: “Voor ons is Venéco niet alleen sponsor, maar echt een toegewijde partner. Dat begint natuurlijk met hun logo op de shirts van al onze teams. Bij de lancering van hun nieuwe logo kwam ons damesteam in het nieuwe tenue op in het stadion van ADO Den Haag. De dames van Venéco-VELO doen het overigens erg goed en zijn vorig jaar gepromoveerd naar de eredivisie én ze zijn uitgeroepen tot sportteam van het jaar door de gemeente Westland. Dat is natuurlijk ook leuk voor Venéco.”

Betrokken sponsor

“Verder overleggen we altijd met Venéco over onze plannen”, vervolgt Henk. “We gaan op een verantwoordelijke manier om met onze samenwerking en de beschikbare gelden. Wilbert is vaak bij onze vereniging te vinden. Hij helpt als tijdwaarnemer, komt geregeld bij onze wedstrijden kijken en zijn vrouw is vrijwilliger bij het damesteam. We zijn erg blij met zo’n betrokken sponsor als Venéco.”

Venéco en MVO

Deze gemoedelijke en gezellige handbalvereniging groeit en we zijn trots dat we de komende vijf jaar weer hoofdsponsor mogen zijn. Wil je meer weten over hoe we onze mensgerichte aanpak vertalen naar maatschappelijk verantwoord ondernemen? 

Lees hier verder

De betrokken ICT-partner die weet wat mensen nodig hebben. 

Meer weten over onze aanpak? 

Onze aanpak