Moving you forward
0174 350 350Contact

11 april 2023 | BLOG

Betrouwbare bereikbaarheid voor bedrijven met Vodafone Business

De combinatie van Vodafone en Ziggo zorgt voor een vrijwel dekkend landelijk connectiviteitsnetwerk. Of je als organisatie nu op zoek bent naar een sterk netwerk in je pand, de sensoren in je IoT-apparatuur wilt ontsluiten of mobiele telefonie wilt afnemen, via strategisch business partner Venéco kan dat allemaal. 

Als team staan we naast je

en werken we mee aan jullie succes

“Stabiliteit is tegenwoordig cruciaal voor organisaties”, zegt Wouter Noë, business partner manager bij VodafoneZiggo. “Zeker nu we steeds vaker hybride werken en digitaal samenwerken. Je wilt niet dat oplossingen zoals Microsoft Teams haperen, want dat beïnvloedt de productiviteit en efficiëntie van je medewerkers.” 

Betere bereikbaarheid

“Om stabiliteit en betrouwbaarheid van je connectiviteitverbinding te garanderen, kan Vodafone Business op basis van een bestaande internetverbinding een indoor netwerk binnen een pand creëren waarin de ontvangst geoptimaliseerd is”, legt Sven van de Loosdrecht, solution sales specialist bij de telecomaanbieder uit. “Sommige bedrijfspanden liggen middenin de polder, waardoor de mobiele ontvangst niet altijd optimaal is. Of wat denk je van organisaties op de Zuid-As, vlakbij de snelweg? Wanneer daar file staat, wordt de druk op de mobiele masten zo groot – iedereen kijkt dan uit verveling op zijn telefoon – dat dit invloed heeft op de ontvangst in jouw pand. Ook zijn veel nieuwbouwpanden zo duurzaam en goed geïsoleerd dat de ontvangst van het mobiele signaal lastig kan doordringen.” Het grote voordeel voor bedrijven is dat dit netwerk niet alleen beschikbaarheid en stabiliteit biedt, maar dat het ook een managed service is en dus door business partner Venéco wordt beheerd en onderhouden.

Zekerheid, ook internationaal

Ook voor organisaties die, naast een landelijk dekkend netwerk, ook de zekerheid willen dat hun internationale expansie wordt ondersteund door betrouwbare connectiviteit, heeft Vodafone Business een oplossing. “We zijn namelijk onderdeel van het wereldwijde Liberty Global, wat betekent dat we internationaal over ons eigen netwerk kunnen beschikken en daarvoor niet afhankelijk zijn van andere partijen voor bijvoorbeeld roaming. Organisaties die internationaal opereren of willen uitbreiden naar het buitenland, hebben hier voordeel van”, zegt Wouter. En voor organisaties in gebieden waar nog geen glasvezel ligt, is er een alternatief voor het traditionele kopernetwerk dat de komende jaren wordt uitgefaseerd; namelijk coax, de kabelverbindingen in Nederland. Ziggo biedt over dat netwerk betrouwbare internetverbindingen. “De combinatie van coax en glasvezel maakt dat wij vrijwel overal in Nederland connectiviteit kunnen leveren.” 

“Bovendien zijn wij verantwoordelijk voor al die verbindingen, dus wanneer er onverhoopt iets aan de hand is, zorgen wij dat dit zo snel mogelijk opgelost wordt en dat klanten in de tussentijd van een alternatief worden voorzien zodat hun business continuïteit zo min mogelijk in het gedrang komt”, zegt Sven. Zo biedt Vodafone Business onder de noemer ‘Smarter Working’ verschillende diensten aan zoals IP-VPN,WiFi, Calling in Teams en Vodafone Flex – een SD-WAN oplossing. “De vraag naar veilige netwerken en flexibiliteit stijgt enorm”, ziet Sven. “Met Vodafone Flex bieden we een oplossing om snel en veilig bedrijfsnetwerken uit te breiden, ook over al bestaande internetverbindingen van de klant.”

Sensorconnectiviteit

Door de toenemende keuze voor de cloud stijgt ook de vraag naar hosted telefonie oplossingen. “Met Vodafone One Net en Vodafone Calling in Office365 bieden wij hier mooie oplossingen voor aan.” Ook zijn er samenwerkingen met partijen zoals Anywhere365 en Content Guru (Storm) waardoor Venéco een compleet eindproduct kan bieden aan zijn eindklant. “Zo kan die zich richten op datgene waar hij goed in is en hoeft hij zich niet druk te maken over connectiviteit”, zegt Wouter.

Dat geldt ook voor IoT-oplossingen. “We bieden een speciaal netwerk voor IoT, dat te allen tijde dekking biedt en volledig gescheiden is van het mobiele netwerk”, vertelt Sven. “We zien dat dit al veel wordt gebruikt binnen de energiesector, maar ook tuinders en agrariërs zijn enthousiast over deze diensten. Zo kan een boer met behulp van een sensor eenvoudig uitlezen of de aarde de juiste temperatuur en vochtigheid heeft. Daarvoor hoeft hij niet meer het land op om zijn vinger in de grond te steken. Daardoor houdt hij tijd over om andere dingen te doen en zijn bedrijf wellicht verder te innoveren.” 

Meerwaarde business partner

Business partners als Venéco zijn cruciaal in de dienstverlening van Vodafone Business naar dit soort ondernemers. “Zeker voor het mkb is het prettig om zaken te doen met een lokale partner die hen kent en weet met welke uitdagingen ze worstelen. We zien dat de stap voor een mkb-ondernemer naar een grote telecomorganisatie vaak te onpersoonlijk voelt. Juist die lokale nabijheid en kennis die Venéco meebrengt in combinatie met de expertise op het gebied van verschillende connectiviteitsoplossingen biedt meerwaarde voor de eindklant”, besluit Wouter. 

Meer lezen over ons partnership met Vodafone en welke voordelen dit jou biedt? 

Lees verder