Moving you forward
0174 350 350Contact

20 juli 2022 | Blog

Zo willen we je helpen: kansen verzilveren, risico’s minimaliseren

Als je ons vraagt met welke technologische ontwikkelingen je organisatie rekening moet houden, dan is het antwoord genuanceerd. In een half jaar tijd is de wereld ingrijpend veranderd. Zoals de coronapandemie een aanjager was voor de moderne werkplek en op afstand werken, zo kan ook de huidige situatie invloed hebben op economie, innovatie en technologische ontwikkeling. Een precies antwoord is dus lastig. Wel zijn er eerdere ontwikkelingen die nu steeds belangrijker worden. Een blog over 3 kansen en 4 aandachtspunten, en hoe wij je kunnen helpen.

#1

Groeien door automatisering

In elke sector maken werkgevers zich zorgen over de krapte op de arbeidsmarkt. De trend van verdergaande automatisering en digitalisering biedt een oplossing en een groeikans! Hyperautomation wordt dit wel genoemd: het automatiseren van zoveel mogelijk processen door methoden en technologieën te combineren. Organisaties die hier vol op inzetten, zien hun omzet groeien, volgens onderzoek. Dat is dus groeien zonder dat je extra medewerkers nodig hebt; je bestaande medewerkers kun je bovendien elders in de organisatie inzetten.

#2

Digitale veerkracht dankzij de cloud

De grillige economie maakt het noodzakelijk dat je organisatie digitaal veerkrachtig is, om snel op veranderingen te kunnen inspelen. Een logische trend is dat cloudoplossingen een steeds grotere rol spelen. Daar ligt je kans, want met slimme cloud-oplossingen (eventueel gecombineerd met lokale oplossingen) kun je niet alleen kostenefficiënt op- en afschalen, maar ook je business-strategie aanpassen.

#3

Innovatie dankzij data

Wil je echt stappen maken richting de toekomst, dan moet je kijken naar data. Data zijn het nieuwe goud en het belang ervan wordt steeds groter. Elke organisatie genereert grote hoeveelheden. Ze geven inzicht in je doelen en je kunt er data-gedreven besluiten mee nemen. Ze vormen ook de basis voor innovatie, voor nieuwe diensten en producten. Wil je deze kans benutten, dan moet je data goed ontsluiten. Dat kan al via Microsoft 365. Ook veilige opslag en bescherming tegen cybercrime is dan essentieel!

#4

Aandacht voor mens en meer

Recente ontwikkelingen laten zien dat je ook bepaalde stappen moet zetten om de toekomst van je organisatie niet in de weg te staan. Zorg bijvoorbeeld met goede adoptieprogramma’s dat álle medewerkers dezelfde digitale skills hebben – we hebben een ruim aanbod. Besteed ook aandacht aan het welzijn van medewerkers en aan de onderlinge kennisdeling, zeker nu iedereen vaker op afstand werkt. Bijvoorbeeld via Microsoft-toepassingen als Yammer of SharePoint. En laat je innovatie en groei niet belemmeren door verouderde ICT, die misschien niet vloeiend samenwerkt met de moderne werkplek. Als deze oudere applicaties onmisbaar zijn, zijn ook hier goede oplossingen voor.

Meer lezen de moderne werkplek?

Lees het hier

Maak van je mensen ijzersterke succesfactoren!

Adoptie & Training
#5

Cyberveiligheid blijft topprioriteit

Naast dit alles blijft je belangrijkste aandachtspunt de komende jaren de cyberveiligheid. Cybercriminelen worden steeds actiever én slimmer; jouw risico’s alleen maar groter. De kans op een cyberhack is bijvoorbeeld 8 x zo groot als de kans op een bedrijfsbrand en het aantal incidenten stijgt nog steeds met 30%. Hier is echt werk te doen en we helpen je graag met beleid en maatregelen in de driehoek mens-proces-techniek.

Wij helpen je graag je kansen te verzilveren en je risico’s te minimaliseren. 

Weten hoe we jouw organisatie klaarstomen voor de toekomst? Laat het ons weten