Moving you forward
0174 350 350Contact

19 april 2022 | Blog

Zo maak je van hybride werken een succes

Hybride werken is het nieuwe werken. In tijden van corona werden we ertoe gedwongen. Nu zegt 56% van de Nederlanders dat ze dit altijd wel willen: afwisselend werken op kantoor, thuis, onderweg of elders. ‘De voordelen van een hybride werkcultuur in een organisatie zijn groot’, zegt Jordy Terpsma ICT Strategy Consultant bij Venéco. ‘Maar hybride werken is wel meer dan overal je laptop openklappen en werken. Om dit écht succesvol te laten zijn, moet je het aanpakken als een transformatie waarbij mensen, processen en technologie zorgvuldig op elkaar worden afgestemd.’

Hybride werken is een manier van werken waarbij je je werkplek kiest op basis van wát je doet en met wíe je het doet. Kortweg: taak en team bepalen locatie. Die locatie kan vervolgens overal zijn: thuis, op kantoor, bij de klant of onderweg. Fysiek samen of ieder voor zich. Onmisbaar daarbij is de moderne werkplek met Microsoft 365 en werken in de cloud. Hierdoor kunnen medewerkers altijd en overal beschikken over noodzakelijke bestanden en data en gemakkelijk communiceren en samenwerken.

Intensief samenwerken, hoge productiviteit

Een hybride werkcultuur heeft grote voordelen. Variërend van een duurzamere bedrijfsvoering omdat mensen vaker thuiswerken, tot aantrekkelijk werkgeverschap. Maar de belangrijkste winst ligt in de hogere productiviteit. Dankzij de flexibiliteit van de nieuwe manier van samenwerken kan werken op ieder moment en vanaf elke locatie kun je bestanden delen.

Randvoorwaarden voor optimaal rendement

Hybride werken wordt alleen een succes als je oog hebt voor alle aspecten ervan. Zoals bijvoorbeeld voor de fysieke inrichting van de thuiswerkplekken. Voor de juiste hardware en software-applicaties en voor securityprotocollen. En natuurlijk voor de medewerkers zélf. Deze nieuwe, hybride manier van samenwerken geeft hun meer vrijheden en verantwoordelijkheden, met nieuwe vormen van collegialiteit en verbinding. Dat vereist voldoende kennis en vaardigheden om alles uit de moderne werkplek te halen wat erin zit, veilig en met optimaal rendement.

Samenwerken aan succes?

Hybride werken wordt dus alleen een succes als mensen, processen en technologie hand in hand gaan. Wij helpen je graag bij dit succes.

Meer weten? Laat het ons weten! 

Contact