Moving you forward
0174 350 350Contact

31 augustus 2022 | BLOG

Zo houd je het opgeruimde vakantiegevoel lang vast!

Terug van vakantie en met een opgeruimd gevoel zin om weer te beginnen? Dat is mooi! Laat je niet gelijk afleiden door je (over)volle e-mailbox of de vele Teams-berichtjes en volg de tips van Joyce Olsthoorn, één van onze adoptie-consultants. Ze geeft je 3 tips hoe je met enkele handigheden in Microsoft 365 het opgeruimde vakantiegevoel nog lang kunt vasthouden!

Als team staan we naast je

En helpen we je vooruit

Maak to do-tjes aan

Veel mensen blokken direct na hun vakantie tijd in hun agenda om alle mail en chatberichten te lezen, zodat ze weer ‘bij’ zijn. Dat is efficiënt. Nóg efficiënter is als je de To Do-app van Microsoft gebruikt. Deze verzamelt geautomatiseerd alle taken en afspraken die aan jou zijn toegewezen uit Teams, Outlook of andere applicaties. Je kunt deze koppelen aan een dag, er eigen taken of takenlijstjes aan toevoegen, en ook reminders aanmaken. Zo ben je snel bij en vergeet je nooit meer iets te doen!

Pas notificaties aan

Veel apps willen je laten weten of er berichten zijn en of ze voor jou relevant zijn. Je kent ze wel: de duimpjes en vinkjes en andere notificaties. Misschien heb je ze uitgezet tijdens je vakantie (en je Out of Office in Teams áángezet, zodat je niet al die chatberichtjes ontving). Dat gaf je veel rust. Houd dat vast, en zet niet direct alles weer aan! Ontdek werkenderwijs welke notificaties je wel en niet nodig hebt in je workflow. Zo beperk je de ‘overload’ aan informatie en prikkels.

Houd je mailbox overzichtelijk

Laat je mailbox niet (weer) overstromen. Veel binnenkomende e-mailtjes zijn standaard e-mailtjes, bijvoorbeeld van Microsoft zelf. Je kunt eenvoudig in Outlook instellen dat deze (en ook andere) mails geautomatiseerd naar een specifieke map worden verplaatst. Zo verstoren ze niet de e-mails die er écht toe doen en kun je ze checken op het moment dat het jou uitkomt. Dat houdt je e-mailbox tijdens je vakantie én daarna lekker overzichtelijk.

Opgeruimd weer aan de slag? Veel van zulke handigheden kun je zelf instellen, maar onze adoptieconsultants vertellen je er ook graag meer over. Lees hoe zij dit aanpakken. 

Over Adoptie & Training