Moving you forward
0174 350 350Contact
Nieuws

Voorkom het reële gevaar van phishing!

Ruim 90% van alle succesvolle cyberaanvallen wordt veroorzaakt door phishing. Nog steeds wordt 30% van alle phishing mail geopend. Dat is wel iets om bij stil te staan. Voor je organisatie is het risico op een cyberincident via phishing dus reëel. Met Phished bieden we je medewerkers een individueel trainingsprogramma, waardoor ze weerbaar worden voor deze gevaren van buitenaf. Zo houd je je organisatie veilig.

Nog wat cijfers: ruim driekwart van alle phishing aanvallen zijn gericht op het bedrijfsleven. Het succes ervan stijgt jaarlijks met 46%. Logisch, want phishing mails worden steeds geraffineerder. Vroeger vielen ze nog op door spelfouten of kromme zinnen. Maar intussen is deze vorm van criminaliteit geprofessionaliseerd en spelen de mails steeds preciezer in op persoonlijke omstandigheden. Bovendien beperkt phishing zich allang niet meer tot e-mail, maar gebeurt het ook via sms, WhatsApp of Messenger waardoor medewerkers zich extra overrompeld voelen. Met onze Phished-trainingssoftware investeer je in de cyberveiligheid van je organisatie.

Altijd alert dankzij Phished

Met Phished krijgen je medewerkers een doorlopende training, die voortdurend inspeelt op actuele situaties en nieuwe ontwikkelingen. Met gebruik van Artificial Intelligence wordt er regelmatig en volledig geautomatiseerd een ‘nep’ phishing mail naar individuele medewerkers gestuurd. Het algoritme signaleert hun gedrag: op welke mails wordt doorgeklikt, op welk tijdstip of device? Zo leert het algoritme waar je medewerkers gevoelig voor zijn. Met dat inzicht wordt iedere volgende ‘nep’-mail een beetje moeilijker gemaakt. Zo worden je medewerkers stap voor stap getraind en scherp gehouden voor nieuwe ontwikkelingen. De training is interactief en daardoor uitdagend: als je medewerkers door hebben dat het een phishing mail is, kunnen ze dat met een druk op de knop laten weten!

Deze Phished-training kan eventueel worden aangevuld met individuele trainingen bij de online Phished Academy; deze omvat ook meer algemene thema’s als privacy, multi-factor-authenticatie en wachtwoordbeleid.

Cyberveiligheid is geen overbodige luxe, maar pure noodzaak

Lees meer over Security & Compliance! Klik hier