Moving you forward
0174 350 350Contact

Klantcase | Prins Group

Prins Group vertrouwt op Venéco als strategisch IT- en telecom partner

Prins Group is al sinds 1940 een toonaangevende speler op het gebied van kassenbouw. Waar het bedrijf ooit opgericht is in het Friese Dokkum, opereert het inmiddels wereldwijd in meer dan 50 landen en is het hoofdkantoor gevestigd in Kwintsheul (Westland). De afgelopen jaren is Prins Group flink gegroeid en is het bedrijf nu onderdeel van GreenV. Ze werken intensief samen met diverse zusterbedrijven om de beste producten en diensten te leveren op het gebied van tuinbouw. Venéco ondersteunt Prins Group al jaren in hun groeiambities als IT- en telecom partner.

Lees meer!

“De laatste jaren gaan de ontwikkelingen binnen ons vakgebied erg hard”, vertelt Marco Zwinkels, algemeen directeur bij Prins Group. “We moeten ons blijven ontwikkelen, want anders missen we de boot. We volgen innovaties op de voet om ze toe te kunnen passen in ons dagelijkse werk. Ook op het gebied van IT en telecom zien we de wereld snel veranderen. Daar ligt echter niet ons specialisme. Daarom hebben wij Venéco als partner om ons op dat gebied te ondersteunen. Doordat zij ons adviseren en zorgen dat we op tijd inspelen op ontwikkelingen, kunnen wij ons richten op dat waar we goed in zijn.”

Ondersteuning bij digitalisering

Digitalisering is gedurende de lange samenwerking tussen Prins Group en Venéco steeds belangrijker geworden. Marco: “Waar Venéco begon als onze leverancier van IT en telecom, zien we ze nu echt als strategisch partner. Wij verwachten van Venéco dat ze ons goed adviseren, zoals wij dat ook bij onze klanten trachten te doen. Ze helpen ons om op een verantwoorde en veilige manier alle digitale mogelijkheden te benutten. Van de camera’s in onze spreekkamers tot de thuiswerkplekken en cybersecurity. Venéco groeit met ons mee en helpt ons om verder te digitaliseren.”

Controle over IT- en telecom omgeving

Marco legt uit hoe Venéco betrokken is bij alle IT en telecom in de organisatie. “Ze zorgen voor onze mobiele telefoons, laptops en andere hardware. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor onze Microsoft-oplossingen. Ze hebben bijvoorbeeld geholpen met de toepassing van Office365. In de coronatijd hebben ze in korte tijd ervoor gezorgd dat iedereen vanaf zijn telefoon, computer of iPad veilig en snel kon werken in Teams, Outlook en andere applicaties.”

Lees hier meer over hybride werken

De systemen 

Daarnaast werkt Prins Group met diverse systemen voor de urenregistratie, CRM en andere branche specifieke toepassingen. “Deze systemen worden niet door Venéco geleverd. Ze zijn echter wel verantwoordelijk voor het beheer van deze applicaties binnen onze IT-omgeving. Zo voorkomen ze dat medewerkers zelf allerlei software op hun laptops installeren. Puur om de veiligheid te garanderen.”, aldus Marco.

Overal ter wereld bereikbaar

Venéco zorgt ervoor dat de medewerkers van Prins Group overal ter wereld bereikbaar zijn. Marco: “We hebben door de jaren heen in meer dan vijftig landen zaken gedaan. Vooral onze verkopers moeten wereldwijd goed bereikbaar zijn voor klanten en hebben ter plekke goed internet nodig om te kunnen werken. Ik ben zelf ook regelmatig in het buitenland en soms hebben ze me op het hoofdkantoor met spoed nodig. Dan is het fijn om te weten dat ik altijd en overal beschik over een goede verbinding en telefonie.”

Proactief meedenken

“Zolang je doet wat je belooft en blijft investeren in elkaar, kun je lang met elkaar samenwerken”, zegt Marco. “We hebben vaste consultants van Venéco hier rondlopen en die voelen bijna als collega’s. Wanneer we tegen iets aanlopen, denken ze altijd met ons mee. Maar ook als we daar niet om vragen, komen ze met goede suggesties. Ze weten inmiddels hoe wij opereren als bedrijf en denken vanuit onze mogelijkheden met ons mee. Dat waarderen we enorm!” 

''Venéco zorgt ervoor dat we op tijd inspelen op IT- en telecomontwikkelingen, zodat wij ons kunnen richten op dat waar we goed in zijn.” - Marco Zwinkels, algemeen directeur bij Prins Group

Benieuwd naar wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!