Moving you forward
0174 350 350Contact

22 september 2022 | Blog

Ken jij de ‘lifehacks’ van Microsoft 365?

Lifehacks kunnen je leven leuker, makkelijker of beter maken. Om je wérkzame leven te stroomlijnen, te focussen en minder stressvol te maken zit ook Microsoft 365 vol met lifehacks. Vaak zijn ze op maat in te richten voor jou en je organisatie. Met een paar voorbeelden helpen we je alvast vooruit.

Het maximale uit jouw organisatie halen

En samen werken aan jullie succes

Power Automate is zo'n voorbeeld. Met deze app in Microsoft 365 kun je op een eenvoudige manier allerlei zaken automatiseren, ook via al voorgeprogrammeerde standaard-sjablonen. Heb je bijvoorbeeld iemand iets gevraagd, dan kun je via Power Automate zorgen dat je een herinnering krijgt, zodat je kan checken of diegene ook heeft gedaan wat je vroeg. Dat geeft rust, en scheelt lijstjes bijhouden of herinneringen aanmaken in je telefoon. Ook andere werk-ondersteunende acties kun je met Power Automate automatiseren.

Meer lezen over Power Automate en wat dit voor jou kan betekenen? 

Lees verder

Opruimen met SharePoint

Een andere handige tip is het gebruiken van de archieffunctie van SharePoint. Soms zijn er zóveel bestanden binnen een team of binnen je organisatie actief, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat kan creatief en productief doorwerken behoorlijk belemmeren.

Je kunt echter alle bestanden, waar bijvoorbeeld een maand niet aan is gewerkt, parkeren in een archief op SharePoint. Je krijgt dan eens in de zoveel tijd een reminder dat er nog steeds niets met deze bestanden is gedaan en of je ze nog wilt bewaren. Zo kun je eenvoudig volgen welke bestanden écht niet meer gebruikt worden en welke dus eventueel definitief gearchiveerd kunnen worden. Dat spaart tijdrovend zoeken in gedateerde materie en geeft overzicht.

Behoefte aan meer lifehacks? 

Behalve deze twee, kunnen onze adoptieconsultants jouw medewerkers nog meer tips geven. Lees over hoe je kunt blijven leren en bijblijven