Moving you forward
0174 350 350Contact

17 november 2022 | Blog

Hoe onze Accountmanagers jou vooruit helpen

Als oplossingen werken in de praktijk bij klanten, geeft dat Joey de grootste kick! Joey Zegwaard vertelt over zijn functie als Business Development Manager bij Venéco. Hoe is hij hier terecht gekomen en wat maakt elke dag een leuke werkdag?

Als team staan we naast je 

En helpen we je vooruit
Wat is je functie binnen Venéco? En hoe lang werk je bij Venéco?

“Binnen Venéco werk ik op de sales afdeling als Business Development Manager. In deze functie is het mijn hoofdtaak om te fungeren als eerste aanspreekpunt namens Venéco voor nieuwe klanten. Ik houd mij bezig met het uitvragen van de wensen en behoeftes van onze klanten om vervolgens te kunnen adviseren welke type dienstverlening het meest van waarde kan zijn. Dit doe ik sinds 2014. Ik ben in 2014 gestart bij DB+. DB+ is vorig jaar gefuseerd met Venéco waardoor ik nu inmiddels alweer acht jaar in dienst ben."

Hoe ben je bij Venéco terecht gekomen? 

“In 2014 had Nederland last van een economische crisis. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging maar leuke uitdagingen waren schaars. Ik werd uitgenodigd om mee te doen aan een sollicitatieronde waarbij je jezelf moest presenteren in het bijzijn van meerdere kandidaten. Van deze groep kandidaten zijn er uiteindelijk twee uitgekozen. Ik was daar één van de gelukkige van.” 

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik krijg energie van de business waarin onze klanten zich bevinden. Ik vind het leuk om mij te verdiepen in hun business. Deze kennis gebruik ik om vervolgens mee te denken over de oplossingen die hun vooruit helpen. Als blijkt dat de theorie ook in de praktijk werkt, geeft mij dat de grootste kick!” 

Werken bij Venéco
Hoe ziet een werkdag bij Venéco eruit?

“Mijn dag begint op kantoor. Ik start op met een kop koffie. Vervolgens open ik mijn laptop en neem ik een kijkje in mijn agenda en mijn to-do list. Nadat ik ben opgestart staan de eerste klantafspraken op de planning. Deze afspraken zijn fysiek bij ons of bij de klant op kantoor of virtueel via Teams. Na een gezellige lunch samen met mijn collega’s zie ik dat er verder geen klantafspraken meer in mijn agenda staan, dus ga ik aan de slag met mijn administratie. Dat bestaat uit offertes uitwerken of klanten nabellen. Voor ik het weet, is het alweer vijf uur en is mijn werkdag voorbij.’’ 

Wat maakt Venéco een leuke werkgever voor jou?

“Er zijn heel veel punten die werken bij Venéco leuk maken! Als eerste de collega’s. Er is een goede en betrokken sfeer onderling. Ten tweede de innovatieve branche waarin we opereren. Het is nooit saai en het vernieuwd zich continu. Maar het leukste aan werken bij Venéco vind ik de Vitaal activiteiten. We hebben één keer in de maand een activiteit waar vitaliteit centraal staat. Dit zijn activiteiten zoals kookworkshops, kickboks workshops of een slaapcursus. De activiteiten zijn variërend en je bent vrij om te bepalen of je mee wilt doen aan een activiteit.” 

Wat is je grootste blunder geweest in de acht jaar dat je bij Venéco werkt?

“Ik heb een keer per ongeluk mijn kind naar werk meegenomen… Het was nog vroeg. Ik deed mijn standaard ochtend-ritueel en sprong in de auto. Eenmaal bijna aangekomen op kantoor keek ik in mijn achterruitkijkspiegel en zag ik nog een klein ventje van twee in zijn stoel zitten. Ik was hem helemaal vergeten weg te brengen naar het kinderdagverblijf. Ik ben toen snel omgekeerd om de kleine man weg te brengen. Gelukkig is alles goed gekomen! Alhoewel het me best leuk had geleken om een dag te werken op kantoor met je zoon van twee, haha.” 

Hoe pas jij “Moving you forward’’ toe in je functie als Business Development Manager?  

“In de acht jaar die ik hier nu inmiddels werk, heb ik een hoop geleerd. Ik probeer deze kennis en ervaring over te brengen naar nieuwe collega’s en in de gesprekken met potentiële en bestaande klanten van Venéco.’’ 

Word jij de nieuwe collega van Joey? 

We hebben interessante vacatures open staan! Bekijk ze snel. Vacatures