Moving you forward
0174 350 350Contact

10 november 2022 | blog

Hoe digitale vaardigheden je toekomstige succes bepalen

Cijfers om even bij stil te staan. Medewerkers verspillen gemiddeld 8% van hun werktijd door gebrek aan digitale vaardigheden. Werkende Nederlanders geven hun eigen digivaardigheid een ruime 7 als schoolcijfer, maar 40% zegt dat dit niet voldoende is om direct productief te zijn met nieuwe applicaties. Bovendien zegt bijna de helft over alleen maar digitale basisvaardigheden te beschikken. Werkt jouw organisatie intussen met Microsoft 365? Dan helpen we je graag vooruit, met het ontwikkelen van de digivaardigheid van je medewerkers. Voor een succesvolle toekomst! 

‘Digivaardigheid’ kun je zien als álle vaardigheden die nodig zijn om efficiënter, productiever en veiliger met digitale middelen te kunnen (samen)werken. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Digitale vaardigheden en adoptie hangen dus nauw samen; zonder digitale vaardigheden geen adoptie van toekomstige veranderingen. Je hebt nu eenmaal bepaalde ‘skills’ nodig om van veranderingen een succes te maken. Als je niet weet hoe een oven werkt, kun je nooit een nieuw recept proberen. Als je niet weet hoe gereedschap werkt, begin je nooit aan een nieuwe bouwklus. De digivaardigheid van je medewerkers is dus essentieel, ook voor het toekomstig succes van je organisatie. 

Digivaardig worden kunnen we allemaal! 

Maar digivaardig word je niet zomaar. Ook al werken je medewerkers 90% van hun tijd met computer of laptop, weten ze hoe ze een Teams-meeting moeten opstarten en bestellen ze privé hun boodschappen online – dat is niet hetzelfde als digivaardig zijn. Toekomstbestendige digivaardigheid betekent dat ze (nieuwe) digitale hulpmiddelen in hun werk kunnen integreren. Ze weten waarvoor ze deze kunnen inzetten en ze kunnen deze optimaal, veilig en in samenhang met elkaar gebruiken. Het goede nieuws is dat je door bewustwording, met training en ondersteuning al je medewerkers even digivaardig kunt maken.  

Met plezier samen het nieuwe ontdekken

Lees meer over ons adoptieprogramma

Doelgericht verbeteren met AaaS 

Om de digivaardigheid van je medewerkers verder te ontwikkelen bieden wij Adoptie-as-a-Service. Hiermee kun je effectief inspelen op de kennisbehoefte en op de tempo- en niveauverschillen binnen je organisatie. Met sommige instrumenten kunnen je medewerkers individueel werken aan hun digivaardigheid. Zoals met WorkPlaceBuddy, een chatbot en e-learnings in Teams. Of met Phished, een geautomatiseerde security awareness-training, voor veiliger werken. En op basis van gebruiksanalyses kunnen we ook maatwerk-initiatieven ontwikkelen. Zoals individuele begeleiding op de werkplek, Q&A-sessies voor kleine groepen, een WorkPlaceBuddy-themacampagne, verdiepende webinars en trainingen voor selecte groepen of rond een specifiek onderwerp.  

Adoptie-as-a-Service

Het succes van je organisatie zit in je medewerkers. Je kunt werken aan dat succes door te werken aan de digivaardigheid van je medewerkers. Met ons Adoptie-as-a-Service aanbod helpen we je organisatie en je medewerkers verder vooruit! Neem contact met ons op