Moving you forward
0174 350 350Contact

17 november 2022 | BLOG

Hoe aandacht leidt tot succesvolle optimalisatie

ICT Strategy Consultant Benjamin van der Kruk komt dagelijks bij klanten over de vloer. Hij denkt mee over een toekomstbestendige ICT, zoals werken in de cloud met Microsoft 365, en over de strategie om daar te komen. Zo ziet en signaleert hij veel. Soms gaat hij dan, in overleg met de klant en onze adoptieconsultants, aan de slag om het nieuwe werken met Microsoft 365 verder te optimaliseren. Benjamin vertelt hoe we met aandacht én met ‘Adoptie-as-a-Service’ je organisatie en medewerkers vooruit blijven helpen.  

Als team staan we naast je

En werken we aan jullie succes

“Al tijdens het inrichten van de moderne werkplek kijken we hoe er gewerkt wordt. Onze adoptieconsultant kijkt functioneel, op gebruikersniveau, naar hoe je medewerkers applicaties gebruiken. Ik kijk naar de technische gevolgen. Enkele weken na de implementatie van Microsoft 365 komen we terug voor een optimalisatieronde. Want pas nadat iedereen een tijdje actief de moderne werkplek heeft gebruikt, wordt duidelijk waar de verdere uitdagingen liggen. Vervolgens bekijken we met de klant hoe we het nieuwe werken kunnen optimaliseren. Soms met een training aan de gebruikerskant, soms door een technische aanpassing van de moderne werkplek.” 

Laagdrempeliger, moderner, simpeler, leuker 

"Zo’n optimalisatieslag kan van alles zijn. Efficiënter communiceren en samenwerken. Of deelprocessen automatiseren. Of protocollen opstellen: wanneer communiceer je via Teams en wanneer via Outlook, bewaar je documenten in Teams of op Sharepoint – dat soort zaken. Recent realiseerden we een mooie optimalisatie bij een grote plantenkweker. Hier werden alle orders die per mail binnenkwamen handmatig ingeklopt in de systemen. Met onder andere Microsoft Power Automate hebben we dit geautomatiseerd. Dat scheelde de klant al snel een uur per medewerker per dag. Bij een andere klant hebben we het opstellen en opsturen van het dagverslag aan de directie geautomatiseerd met Microsoft Forms en Microsoft Power Automate. Het werk kan vaak zo veel laagdrempeliger, moderner, simpeler en daardoor leuker!''

Adoptie-as-a-Service naar behoefte 

"Ook na zo’n optimalisatieronde blijft adoptie nodig. Wij zien in de praktijk dat klanten en medewerkers behoefte houden aan structurele ondersteuning. Er verandert veel. Niet alleen aan de gebruikerskant, ook bij Microsoft. Neem de nieuwe security-features, een mooie ontwikkeling, maar die moeten wél geïmplementeerd en ingericht worden. Daarom is ‘Adoptie-as-a-Service’ zo handig: je sluit een contract af waarbij je naar behoefte een beroep kunt doen op ons adoptie-aanbod. Dan komt er regelmatig een adoptieconsultant op locatie om je medewerkers te ondersteunen. Die kan signaleren of er misschien technische aanpassingen nodig zijn. En andersom. Als Strategy Consultant signaleren wij zaken die de adoptieconsultant kan oppakken.''

Aandachtspunten voor de toekomst

“Ik denk dat de komende tijd elke organisatie aandacht moet besteden aan drie adoptie-thema’s. Het verder automatiseren van ondersteunende bedrijfsprocessen, security en als derde: het applicatie-landschap. Lang niet alle applicaties in je organisatie kunnen direct naar de cloud. Sommige moeten op lokale servers of binnen Azure draaien. Maar beide oplossingen (cloud en lokaal) mogen elkaar niet in de weg gaan zitten. Wij monitoren daarom voortdurend wat er met deze applicaties gebeurt en wat naar de cloud kan. Met deze aandacht houden we je organisatie en je medewerkers in beweging en helpen we iedereen vooruit.” 

Benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? 

Neem contact met ons op!

Met Adoptie-as-a-Service kun je jouw organisatie en medewerkers vooruit helpen.

Wil je weten hoe wij dat doen? Lees meer over Adoptie-as-a-Service