Moving you forward
0174 350 350Contact

14 november 2022 | BLOG

Adoptie-as-a-Service zorgt voor een écht duurzaam resultaat

Het ‘live’ gaan van de nieuwe ICT-inrichting was feestelijk en vol optimisme. Alle medewerkers zijn getraind. Met plezier constateer je dat je organisatie soepel is overgestapt naar Microsoft 365 en werken in de cloud. Nu kun je er de vruchten van gaan plukken. ''Ja'', zegt adoptieconsultant Manon Burghgraaff, ''maar wel vinger aan de pols houden en zo nodig kiezen voor Adoptie-as-a-Service (AaaS). Want om een verandering op gang te houden, moet je deze blijven managen.'' Manon vertelt hoe wij je organisatie hierbij kunnen helpen. 

Zodra een organisatie overstapt naar de moderne werkplek met Microsoft 365 begint ‘het grote ontdekken’ van de mogelijkheden om efficiënter en plezieriger te werken. Zo’n proces vraagt tijd en aandacht. Daarin spelen de ‘key users’ binnen de organisatie, die we eerder trainden, een rol. Zij signaleren waar medewerkers of de organisatie nog tegenaan lopen. Vervolgens zitten we met elkaar om tafel om een nieuwe adoptiefase vorm te geven. Wat speelt er? Om welke afdelingen gaat het? En hoe kunnen we iedereen vooruithelpen? Wij noemen dit Adoptie-as-a-Service, ons maatwerk-aanbod voor het verder optimaliseren van werken met de Microsoft 365.

Continu verbeteren waar het kan

Eigenlijk stopt adoptie nooit. Want ook bij veranderende omstandigheden binnen of buiten je organisatie kun je met Adoptie-as-a-Service steeds opnieuw zorgen dat je het maximale uit je medewerkers haalt – en zij uit hun moderne werkplek. Zodat de ingezette verandering écht een duurzaam resultaat heeft, je medewerkers niet terugvallen in hun comfortzone, maar voor de toekomst ‘digivaardig’ blijven. Adoptie-as-a-Service helpt je als organisatie continu verbeteren waar dit kan.

AaaS focust op 3 punten

Samenvattend kun je zeggen dat, na implementatie van de moderne werkplek, Adoptie-as-a-Service focust op 3 punten. Op het verder verbeteren van de digitale vaardigheden van je medewerkers. Op het borgen en verder optimaliseren van de nieuwe manier van werken in je organisatie. En op het actueel houden van de Microsoft 365-omgeving. Een nieuwe afdeling of een nieuw proces kan al aanleiding zijn om opnieuw naar het werken met Microsoft 365 te kijken.

Klaar voor een volgend niveau? 

''Voor Adoptie-as-a-Service werk ik graag bij klanten op locatie. Dan heb je een goed gevoel bij de organisatie en bij wat er speelt. Het is prachtig als medewerkers langskomen en zeggen: ‘Ik doe het altijd zo; is dat eigenlijk wel handig?’. En het geeft veel energie om te laten zien dat het vaak nog handiger kan en dat mensen dan echt geholpen zijn.'' aldus Manon Burghgraaff, Adoptie & Change Consultant. 

Wij helpen graag! 

Ben jij benieuwd naar hoe je jouw organisatie en medewerkers naar een volgend niveau kunt tillen met Adoptie-as-a-Service? Neem dan vooral contact met ons op!

Neem contact met ons op