Moving you forward
0174 350 350Contact

5 januari 2024 | Blog

Hoe Venéco als ICT-leverancier gaat voor duurzaamheid

Al jaren ondernemen we als ICT-leverancier verschillende activiteiten om onze processen, middelen en organisatie te verduurzamen. Van zonnepanelen op ons pand en elektrische auto’s voor onze medewerkers tot langdurige samenwerkingen met sportverenigingen en andere organisaties. Waarom we duurzaam ondernemen zo belangrijk vinden, hoe we hier concreet invulling aan geven én wat onze duurzame doelen zijn voor dit jaar, lees je in deze blog.

Als team staan we naast je

En helpen we je vooruit

Waarom vinden we duurzaamheid zo belangrijk?

Als ICT-leverancier voelen we onze verantwoordelijkheid en hebben we een voorbeeldfunctie. Die leidende positie pakken we graag op. Niet alleen om vooruitstrevend te zijn in ons vakgebied, maar ook in onze branche en regio. Bij Venéco staat de mens centraal. Wij gaan voor ICT zoals het is bedoeld: menselijk en zonder gedoe. Die betrokkenheid bij mens (en milieu) in combinatie met onze voorbeeldfunctie is wat ons drijft om onze organisatie zo duurzaam mogelijk in te richten.

Wat doen we als ICT-leverancier aan duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip en om sturing en kaders te geven aan alle mogelijkheden, richten we ons vooral op connectiviteit en vitaliteit.

  • Connectiviteit is de kern van onze business: door ICT laten we namelijk organisaties beter (samen)werken.
  • En vitale medewerkers zijn essentieel om als organisatie succesvol te zijn.

We geven op verschillende duurzame manieren vorm aan deze twee pijlers:

  • We werken voor 95% paperless, voor het behoud van oerwoud en bossen.
  • We verzamelen gebruikte hardware en brengen dit naar sociale werkplaatsen voor verantwoorde afvalverwerking. Ook klanten kunnen hun gebruikte hardware bij ons inleveren.
  • We scheiden afval en verzamelen cartridges en telefoons, waarvan de opbrengst naar KiKa gaat. Hierdoor beschermen we niet alleen het milieu, maar dragen we ook bij aan het onderzoek naar de behandeling van kinderkanker. ​
  • We sponsoren diverse sportverenigingen in onze directe omgeving, zoals ADO Den Haag en handbalvereniging Véneco-VELO, om de vitaliteit in onze regio te stimuleren. ​
  • We hebben een eigen Vitaal-programma voor onze medewerkers. Maandelijks organiseren we sportieve en gezonde activiteiten, zoals kickboksen, gezonde kookavonden en cursussen rondom mentaal welzijn.

Onze duurzame doelen 

Onze duurzame activiteiten hebben we gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. In totaal zijn dit 17 doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Wij hebben er drie uitgekozen die het beste bij Venéco passen en waarmee we écht het verschil kunnen maken:

  • Goede gezondheid en welzijn voor iedereen (SDG 3)
  • Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12)
  • Aanpak klimaatverandering (SDG 13)

Lees hier meer over onze duurzame doelen

Ontdek

Venéco en duurzaamheid

Uiteindelijk is het leveren van een bijdrage aan maatschappelijke doelen een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Daarom zetten wij als ICT-leverancier ons beste beentje voor, ook dit jaar weer.

Wil je graag op een duurzame en verantwoorde manier omgaan met ICT binnen jouw organisatie? 

Neem contact met ons op