Moving you forward
0174 350 350Contact

Adoptie & Change Checklist

Hoe digivaardig zijn jouw medewerkers?

Om het maximale uit jouw organisatie te halen, wil je dat jouw medewerkers alle middelen hebben om optimaal te kunnen werken. Goede ICT is daarbij één, maar weten hoe je het kunt gebruiken en wat de mogelijkheden zijn is een ander verhaal.

Met het invullen van de Adoptie & Change Checklist krijg je een eerste inzicht in de digivaardigheid van jouw medewerkers. Heb je de checklist ingevuld? Lees dan snel verder hoe jij jouw organisatie nog verder kunt brengen en alles uit jullie ICT kunt halen.

Lees meer over jouw score

Krijg nu inzicht

In de digivaardheid van jouw medewerkers
Adoptie & Change Checklist

Niveau 1

Wanneer jouw organisatie behoort tot Niveau 1, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van de basisfunctionaliteiten binnen Microsoft Teams. Denk hierbij aan het vergaderen in Teams. Voor verbeteringen en vooruitgang wordt er volledig vertrouwd op de ‘lokale helden’. Deze individuen worden vaak aangesproken voor hulp met bepaalde functionaliteiten.

Om het volgende niveau te bereiken, kunnen er stappen worden ondernomen zoals het creëren van stabiele processen. Wanneer je dit goed in kaart brengt, zal dat je organisatie vooruit helpen. Ook is een opleidingsprogramma een goed idee. En waar scherp op gelet moet worden is de nieuwe technologie. Deze moet wanneer beschikbaar, direct worden geïmplementeerd binnen de organisatie.  

Adoptie & Change Checklist

Niveau 2

Bij organisaties binnen Niveau 2 wordt al gebruikgemaakt van kennis over Microsoft Teams die eerder is opgedaan. Het succesvol gebruik maken van de mogelijkheden is wel nog steeds sterk afhankelijk van ‘lokale helden’, maar er wordt wel al met Teams gewerkt op basis van ervaring.

Om het volgende niveau te bereiken, wordt geadviseerd om de beschikbare informatie over Teams algemeen te delen. En ook trainingen structureel aanbieden, kan ervoor zorgen dat het kennisniveau omhoog gaat van de gehele organisatie. Dit alles draagt bij aan het samenwerken met Teams door de gehele organisatie.

Adoptie & Change Checklist

Niveau 3

De belangrijkste processen rondom het werken met Microsoft Teams zijn gestandaardiseerd bij organisaties uit Niveau 3. De afhankelijkheid van ‘lokale helden’ is drastisch gereduceerd. Er zijn daadwerkelijk menselijke back-ups die verstand hebben van werken met Teams.

Hierdoor wordt er veel beter samengewerkt en trainingen worden ontwikkeld om het toegankelijk te maken voor alle medewerkers. Om naar het volgende niveau te komen, zal er iemand aangesteld moeten worden binnen de organisatie die verantwoordelijk is voor het opleidingsbeleid. Ook het werken met data kan ervoor zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt met het werken in Teams.

Adoptie & Change Checklist

Niveau 4

Bij organisaties uit Niveau 4 wordt de kwaliteit van het werken met Microsoft Teams voortdurend gemeten zodat het gestructureerd kan worden bijgestuurd. De nieuwe vrijgekomen informatie over Teams wordt gebruikt om de werkwijze kwalitatief en kwantitatief te verbeteren. Het opleidingsbeleid is gestandaardiseerd en is onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Hier is vaak één iemand voor verantwoordelijk binnen de organisatie.

Adoptie & Change Checklist

Niveau 5

Als jouw organisatie binnen Niveau 5 valt, behoort deze tot een selecte groep die Microsoft Teams optimaal benut. De organisaties uit Niveau 5 zijn adaptief en verbeteren zich continu. Het werken met Teams loopt als een geoliede machine en er is nog slechts hier en daar finetuning nodig. Alle bedrijfsprocessen rondom Teams worden continu en systematisch verbeterd. Daarbij worden de nieuwe toevoegingen aan Teams proactief opgezocht en probleemloos ingevoerd en het opleidingsbeleid is volledig geïntegreerd.

De essentie van Adoptie & Change

Digitale vaardigheden bepalen het succes voor de toekomst

Werknemers geven hun eigen digivaardigheid een ruime 7, maar 40% zegt dat dit niet voldoende is om direct productief te zijn met nieuwe applicaties. En daar komt adoptie om de hoek kijken. Deze whitepaper geeft je handvatten om van jouw Microsoft 365 adoptie een succesverhaal te maken.

Adoptie op maat

Wil jij een training op maat? Maak onderstaand je keuze over welk type training(en) je wilt afnemen en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.