Moving you forward
0174 350 350Contact

NEN 7510 Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging in de zorg

Essentieel voor goede zorg is het op het juiste moment beschikbaar stellen van betrouwbare patiëntgegevens, maar alleen voor geautoriseerde personen. De NEN 7510 norm helpt organisaties om risico's te minimaliseren en bewustzijn bij medewerkers te vergroten. Want je wilt geen informatie ongecontroleerd uit je organisatie laten lopen. We helpen je er graag bij!

Vraag nu het eerste consult aan

Privacy zonder zorgen

NEN 7510 gewaarborgd
De norm voor informatiebeveiliging in de zorg

Wat houdt de NEN 7510 in

De NEN 7510 is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg, ontwikkeld door de NEN. Het is gebaseerd op de ISO 27001 en bevat specifieke maatregelen voor de zorgsector. Zorgaanbieders en ICT-dienstverleners die persoonlijke gezondheidsinformatie beheren, worden aangemoedigd om deze norm te implementeren en te voldoen aan de vereisten voor certificering.

Een NEN 7510-certificering toont aan dat een organisatie een effectief managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft geïmplementeerd, waardoor patiëntgegevens goed beschermd zijn.

Maak het ónze zorg

NEN 7510 wel of niet verplicht?

Zorginstellingen in Nederland moeten van het Ministerie van VWS zorgen voor een goede informatiebeveiliging. Hoewel NEN 7510 certificering niet verplicht is, moeten zorginstellingen wel kunnen aantonen aan de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) dat zij beschikken over passende informatiebeveiliging.

Door middel van NEN 7510 certificering kunnen zorginstellingen aantoonbaar maken dat zij een structurele oplossing hebben voor informatiebeveiliging.

Effectieve informatiebeveiliging van organisaties

Managementsysteem

Een NEN 7510-certificering geeft aan dat jouw organisatie een effectief Information Security Management System (ISMS) heeft geïmplementeerd om informatie op een veilige manier te organiseren. Het ISMS is de structuur en methodologie die jouw organisatie gebruikt om alles wat nodig is voor informatiebeveiliging vast te leggen. Het ISMS vertoont gelijkenissen met de managementsystemen van andere ISO- en NEN-normen.

Een partner die weet waar hij het over heeft.

Bekijk onze ISO certificeringen

De eerste stap naar een NEN 7510 certificering

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen in het behalen van de NEN 7510 certificering? Laat het ons weten. Onze specialisten staan voor je klaar.

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/InsertUmbracoFormWithTheme.cshtml)