Moving you forward
0174 350 350Contact

NLO | ICT Adoptie & Change

Videoconferenties NLO moeten vlekkeloos verlopen

Tijdens corona stapte NLO (European Patent and Trademark Attorneys) over op werken met Teams. Begin dit jaar volgde vast-mobiel integratie van KPN en zijn medewerkers via hun smartphone thuis en op kantoor altijd bereikbaar via het vaste nummer. Vervolgens nam NLO een nieuwe oplossing voor videoconferenties in gebruik, met superieur beeld en geluid. “Onze hele communicatie is nu modern, futureproof en veilig,” zegt een tevreden Jesse Puister, Supervisor IT van NLO. “Daarmee heeft Venéco ons echt vooruitgeholpen.” 

NLO-specialisten helpen klanten met de bescherming van een idee, model of merk, via sterke octrooien en model- of merkregistraties. De 240 collega’s werken op 6 locaties in Nederland en België. “Tussen de vestigingen, maar ook met klanten en andere partijen wordt veel overlegd,” vertelt Jesse. Samen met 12 IT-collega’s is hij binnen NLO verantwoordelijk voor systeem- en applicatiebeheer en de frontoffice-ondersteuning. Hij vervolgt: “Nadat we in coronatijd waren overgeschakeld op werken en bellen met Teams ontstonden er klachten over de vergaderapparatuur. Ondanks dat deze nog niet zo oud was, vormden de protocollen in combinatie met Teams een probleem. We hakten de knoop door en gingen op zoek naar iets nieuws.”

Goede oplossing, veel service 

Omdat het om een behoorlijke investering ging, bereidde NLO de beslissing goed voor en nodigde twee partijen aan tafel om met een oplossing te komen. “Met Venéco werkten we al langer samen, onder andere voor vaste en mobiele telefonie. Zij kwamen nu ook met de beste en meest gebruiksvriendelijke oplossing voor videoconferenties in elke vergaderruimte,” vertelt Jesse. “Eén die niet alleen compatibel was met Teams, maar ook met Zoom en andere systemen. Veel van onze klanten en partijen als het European Patent Office (EPO) werken met Zoom. Bovendien gaf Venéco veel service, inclusief een bezoek aan de distributeur voor een demo, en het uitproberen van de apparatuur op kantoor.” 

Hoge kwaliteit beeld en geluid 

De nieuwe apparatuur van Yealink voor videoconferenties bestaat uit zogeheten meeting bars, die een (Teams)meeting via grote schermen laten verlopen en zorgen voor een hoge kwaliteit van beeld en geluid dankzij goede camera’s, microfoons en speakers. “Het gaat bij ons soms om meer dan 25 mensen in een ruimte,” benadrukt Jesse. “Bijvoorbeeld als we hearings hebben met het EPO. Als een van onze klanten beschuldigd wordt van misbruik van een merk of octrooi, of zelf iemand beschuldigt, dan komt het soms tot een rechtszaak bij het EPO. Dat ging vroeger fysiek, maar nu digitaal. Alle gesprekken tijdens zo’n hearing moeten nauwkeurig gevolgd kunnen worden. Dan heb je echt professionele camera’s en geluid nodig.” 

Echt een vooruitgang 

De nieuwe apparatuur is nu geïnstalleerd in 16 vergaderruimtes verspreid over de verschillende NLO-locaties. “En deze ruimtes zijn sindsdien altijd volgeboekt,” lacht Jesse. “We komen soms ruimte tekort. Zo tevreden zijn onze medewerkers kennelijk met deze oplossing. Het is dan ook gewoon een hele mooie, gebruiksvriendelijke oplossing voor videoconferenties. Je komt de vergaderruimte binnen, zet de knop om, klikt op de vergaderlink in Teams of Zoom, en je zit in een call of vergadering met optimaal beeld en geluid. Een groot gemak voor onze medewerkers en écht een vooruitgang.”  

Meer informatie over de moderne werkplek

Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? 

Laat het ons weten.