Moving you forward
0174 350 350Contact

27 maart 2024 | BLOG

Hybride werken, hét voordeel waarmee je talent aantrekt 

Hybride werken heeft een belangrijke plek veroverd op de wensenlijst van werkzoekenden. Uit onderzoek van IWG blijkt dat maar liefst 72% van de werknemers alleen een baan overweegt waar hybride werken is toegestaan. Functies die lange reisafstanden met zich meebrengen, verliezen juist in rap tempo aan populariteit. Daarmee is hybride werken hét belangrijkste recruitmentvoordeel geworden om talent aan trekken. Reden genoeg om dit als organisatie te faciliteren. 

De wereld verandert snel

dat vraagt om een partner die met je meedenkt

Bredere doelgroep aanspreken 

Het aanbieden van hybride werken heeft niet alleen voordelen voor je werknemers, maar ook voor jouw organisatie. Het maakt je bedrijf aantrekkelijker als werkgever. Bovendien bereik je meer mensen met je werving: je bent minder regio gebonden én kunt een bredere doelgroep aanspreken. Dat is geen overbodige luxe in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt.  

Kostenbesparingen

Ook de besparingen die hybride werken oplevert, zijn interessant voor werkgevers. Denk bijvoorbeeld aan minder reisbewegingen, wat leidt tot minder CO2-uitstoot en lagere reiskosten. Maar ook minder uitval en verzuim door een betere balans tussen werk en privéleven, waardoor de verzuimkosten lager worden. Kortom: meegaan met deze belangrijke ontwikkeling, levert je organisatie op alle vlakken voordelen op.

Moderne werkplek 

Om hybride werken te faciliteren is een moderne en goed beveiligde cloudwerkplek in Microsoft 365, inclusief de juiste hardware, software en securityprotocollen, onmisbaar. Wat daar zoal bij komt kijken, lees je in onze volgende blog. 

Bij Venéco denken we graag met je mee over welke inrichting van de werkplekken hybride werken het best ondersteunt. Samen zorgen we dat mensen, processen en technologie succesvol hand in hand gaan. Lees meer over hybride werken of download onze whitepaper ‘Hybride werken: aanpak voor werkgevers’. 

Ook aan de slag met hybride werken? 

Neem contact met ons op