Moving you forward
0174 350 350Contact

5 januari 2024 | BLOG

Groene ICT bestaat niet! Of toch wel?

Veel organisaties zijn zich er afgelopen jaren bewust van geworden dat klimaat, milieu en maatschappij onze aandacht nodig hebben. Misschien denk jij daarom ook over het duurzamer maken van je organisatie: productieprocessen, mobiliteit… Maar dan kom je bij je ICT en stokt het. Want groene ICT bestaat niet, toch? Wij denken dat ICT in elk geval nog wel wat groener kan. 

Als team staan we naast je

En werken we aan jullie succes

Nee, groene ICT bestaat niet echt. Net als veel andere bedrijfsprocessen vormen ICT en telefonie een belasting voor het milieu. Al is het maar vanwege de hoeveelheid grondstoffen die er nodig is voor de productie van de hardware. Maar we kunnen met elkaar wel proberen die milieubelasting tot een minimum terug te dringen.

‘Groen doen’

Zoals je door je vakantiefoto’s scrolt om de dubbele weg te gooien, zo kun je ook kritisch kijken naar wat je organisatie bewaart. Wist je dat 1 e-mailtje al 0,3 gram CO2-uitstoot veroorzaakt? Voor al die digitale opslag zijn enorme datacenters nodig, die ontzettend veel energie vragen. Kritischer zijn op wat we ‘in de cloud’ bewaren, kan helpen. We denken graag met je mee! En ben je toe aan nieuwe hardware voor je ICT of telefonie? Dan is dat een mooi moment om ‘groen te doen’. Wij komen de hardware met plezier bij je ophalen en zorgen dat dit verantwoord verwerkt en gerecycled wordt. Dit doen we samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook telefoons en cartridges kun je bij ons kwijt; met de opbrengst hiervan sponsoren wij de behandeling van kinderkanker via KiKa. Prachtige win-win situaties natuurlijk!

Samen komen we verder

In onze eigen organisatie zetten we nog meer stappen. Zo hebben we ervaring met herbruikbare kantoormeubilair (furniture as a service), met het minimaliseren en scheiden van afval, met elektrisch rijden, zonnepanelen en een vitaliteitsprogramma voor onze medewerkers. Ook ons sponsorbeleid is gericht op vitaliteit en duurzame verbinding van mensen en organisaties. Want samen komen we verder!

Van kleine stapjes naar grote

Het zijn natuurlijk vaak kleine stapjes, maar als ieder voor zich doet wat er mogelijk is, zijn het bij elkaar opgeteld uiteindelijk grote stappen voor de aarde. En kunnen we onze planeet leefbaar achterlaten voor onze (klein)kinderen. Geïnspireerd geraakt? Wij zijn graag óók je duurzame ICT-partner, die vanuit eigen ervaring ‘best practices’ met je kan delen.

Haal meer uit je organisatie met de Business Scan

Onze duurzaamheidsaanpak draait om vitaliteit en connectiviteit.  

Wil je weten hoe wij het doen? Alles over onze duurzaamheidsaanpak