Moving you forward
0174 350 350Contact

Alklima & DWT Groep | Connectiviteit

5G maakt vernieuwende oplossingen bereikbaar voor het mkb 

Mobiele connectiviteit zorgt ervoor dat bedrijven nieuwe toepassingen kunnen gebruiken. Innovatie komt daarmee eenvoudiger binnen handbereik. Zo maakt 5G het makkelijker om de Microsoft HoloLens te gebruiken. Door betere connectiviteit kan efficiënter worden gewerkt en tijd worden bespaard. 

De wereld verandert snel

Dat vraagt om een partner die je verder brengt

Installatiebedrijf DWT Groep en klimaatsysteemspecialist Alklima maken gebruik van de Microsoft HoloLens bij het inregelen van klimaatinstallaties bij klanten. Voorheen was het noodzakelijk dat er van beide bedrijven iemand ter plekke aanwezig was om te zorgen dat temperaturen goed afgesteld stonden en alle instellingen klopten. Door te kiezen voor de Microsoft HoloLens in combinatie met 5G, kunnen specialisten eenvoudig met elkaar meekijken zonder dat ze daarvoor op dezelfde locatie hoeven te zijn. Dat scheelt veel tijd en mankracht die elders kan worden ingezet. 

Microsoft HoloLens

De HoloLens van Microsoft is een ‘mixed reality-headset’ waarmee je handsfree en in realtime visueel contact kunt hebben met iemand op een andere locatie. Het ziet eruit als een uit de kluiten gewassen zonnebril die een extra laag data over de realiteit legt. Daardoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een pijltje toe te voegen dat wijst naar een specifieke schakelaar in een machine waar de servicetechnicus op dat moment naar kijkt. Door de komst van 5G kan de HoloLens op steeds meer locaties worden gebruikt, omdat door die betere connectiviteit de beperkingen in bandbreedte en datasnelheid geen obstakel meer vormen. Michael Frazer is sales manager bij Venéco en ziet veel voordelen van de HoloLens: “Het wordt eenvoudiger om op afstand te werken, akkoord te geven of mee te kijken met bijvoorbeeld servicetechnici. Maar ook junior monteurs kunnen sneller alleen op pad, omdat een senior collega ondersteuning op afstand kan bieden wanneer nodig.”

Schaalbaar en veilig

Volgens Raoul Steenkamp, business partner manager bij KPN, is het gebruik van de HoloLens door DWT en Alklima een mooi voorbeeld van de toepassing van connectiviteit en innovatie. “Het is een technisch hoogstandje dat mogelijk wordt door een eenvoudig simkaartje dat zorgt voor een perfecte 5G-connectie. Daarmee kun je de HoloLens écht goed en zonder haperingen gebruiken.” De oplossing die DWT en Alklima hiervoor kozen was de connectiviteitsbundel KPN EEN. Dit maakt het gebruik van de HoloLenses eenvoudig schaalbaar, omdat de hoeveelheid data makkelijk aan te passen is binnen dat product. “Daarnaast is ook security een belangrijk aspect”, zegt Michael. “Je werkt binnen de ICT-omgeving van een klant, daar houdt je altijd rekening mee als ICT-partner. Je wilt het enerzijds gebruiksvriendelijker maken, bijvoorbeeld zodat werknemers makkelijk van account kunnen wisselen. Maar je wilt ook dat, wanneer iemand zo’n bril ergens per ongeluk laat liggen, een buitenstaander niet zomaar toegang heeft tot het device en het systeem van de klant.”

Proactieve partner

De komst van 5G, en daarmee betere connectiviteit, brengt vernieuwende oplossingen binnen handbereik, waardoor het mkb steeds meer kan gaan profiteren van innovaties. De praktische toepassing van technologie en connectiviteit bij DWT en Alklima is typerend voor de wijze waarop Venéco zijn klanten helpen. De ICT-partner heeft oog voor wat de klant écht nodig heeft en maakt daarbij slim gebruik van partnerships met diverse leveranciers, zoals KPN, in het geval van de HoloLens bij DWT en Alklima. “We laten onze klant kennismaken met de nieuwste technieken en technologieën”, zegt Michael. “Daarin zijn we proactief en staan we dicht bij onze klant. We volgen innovatie en technische ontwikkelingen op de voet, en linken die aan strategische ontwikkelingen bij onze klanten, zodat we hen optimaal kunnen adviseren en helpen.” 

Ben je benieuwd welke technologische ontwikkelingen en innovaties jouw bedrijf vooruit kunnen helpen? 

Lees wat connectiviteit voor jouw organisatie kan betekenen. Over connectiviteit

Lees meer over ons strategisch partnership met KPN

Lees verder