Chat with us, powered by LiveChat

Wijzigingen bij Windows maken overstap noodzakelijk

Wijzigingen bij Windows maken overstap noodzakelijk

In en rond Venéco

In en rond Venéco

Wijzigingen bij Windows maken overstap noodzakelijk

Begin 2020 – op 14 januari 2020 om precies te zijn – stopt Windows met de ondersteuning van Windows 7. Ook de ondersteuning van de server-besturingssystemen Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 wordt stopgezet. Dit betekent: op tijd op zoek naar alternatieven om geen risico’s te lopen in de bedrijfscontinuïteit. Venéco adviseert u graag.

‘Windows’ kennen we sinds 1985. Sindsdien zijn er heel wat Windows-versies de revue gepasseerd; intussen zitten we al op Windows 10, de laatste versie die uitgebracht zal worden. Windows 7 stamt uit 2009. Microsoft beloofde toen deze versie 10 jaar te ondersteunen. Vandaar dat we nu een deadline naderen. Na 14 januari 2020 komen er geen nieuwe technische en beveiligingsupdates meer voor Windows 7. Windows 7-gebruikers zullen dus moeten overstappen op Windows 10. Dit is tegelijk de laatste overstap ooit, want Windows 10 wordt door Microsoft continu geactualiseerd via updates die je zelf met een druk op de knop kunt uitvoeren.

Nu naar de cloud?
Tegelijkertijd stopt ook de ondersteuning van de serverbesturingssystemen Windows Server 2008 en 2008 R2. Windows raadt gebruikers aan om dan nu over te stappen op Azure, het wereldwijde cloudplatform van Microsoft van waaruit ook besturingssystemen kunnen draaien. Dat geeft goede garanties voor bijvoorbeeld cybersecurity, en het voldoen aan de (privacy)wet- en regelgeving. Maar andere opties zijn ook mogelijk. Venéco denkt graag met u mee over wat in uw situatie de beste oplossing is!

Behoefte aan advies voor de opvolger van Windows 7 en Windows Server 2008/2008 R2? Neem dan hier (info@veneco.nl) contact met ons op of bel 0174-614514.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!