‘Thuiswerken en cyberveiligheid’ vraagt aandacht

‘Thuiswerken en cyberveiligheid’ vraagt aandacht

In en rond Venéco

In en rond Venéco

‘Thuiswerken en cyberveiligheid’ vraagt aandacht

De recente ‘najaarsmaatregelen’ van de overheid hebben opnieuw geleid tot 100% thuiswerken waar het kan. Dit betekent een verdere toename van werken ‘in de cloud’. Uit 2 recente onderzoeken blijkt echter dat organisaties en medewerkers de veiligheid daarvan toch nog onvoldoende onder controle hebben.

In een internationaal onderzoek van Barracuda Networks (specialist in IT-security) zegt ongeveer de helft van de organisaties dat hun medewerkers onvoldoende getraind zijn in cyberveiligheid, dat medewerkers bijvoorbeeld persoonlijke emailadressen en devices gebruiken, en dat ze geen vertrouwen hebben in de veiligheid van hun eigen webapplicaties. Dit laatste wordt onderstreept door een Nederlands onderzoek van Oracle en KPMG. Daarin zeggen IT-professionals bezorgd te zijn over hoe hun organisatie omgaat met de (on)veiligheid van clouddiensten.

Parallel hieraan is er een stijging te zien in bijvoorbeeld phishing mails door cybercriminelen die handig op de privé-situatie van thuiswerkers inspelen, een verlies aan data door bijvoorbeeld verkeerde (cloud)configuraties en een verlies aan ‘grip’ en compliance van organisaties, omdat thuiswerkers andere applicaties gaan gebruiken dan zijn toegestaan. Daarmee liggen datalekken op de loer.

Mens en techniek
Echt veilig thuiswerken gaat om een solide samenspel van mens en techniek. Venéco zet vol in op beide.

  • Kijk voor snelle, veilige tips (voor werkgevers en werknemers) HIER.
  • Neem deel aan onze kennissessies om verder ingevoerd te worden in de materie (klik HIER)
  • Vraag naar onze Security Awareness Trainingen voor medewerkers
  • Of neem HIER contact met ons op voor een gegrond allround advies dat mens én techniek omvat.
Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!