Venéco & duurzaamheid

Voor slimme, groene ICT-oplossingen

Duurzame ICT heeft de toekomst

Schade beperken en inventiviteit gebruiken.

Ook generaties na ons hebben recht op een gezond milieu en een levensvatbare planeet. ICT mag daar geen afbreuk aan doen. Sterker: met alle ICT-inventiviteit moeten we de toekomst groener maken. Dat is het duurzame denken en doen van Venéco.

Schade beperken.

In het streven naar een zo groen mogelijke ICT staat Venéco niet alleen. In de hele sector ontstaan slimme initiatieven om de milieubelasting van ICT (energieverbruik, afval) tot een minimum te beperken. Zo leveren datacenters veel (rest)warmte die hergebruikt kan worden. Sensoren op hardware kunnen bepalen of een PC-gebruiker er nog is, of dat het energiegebruik tijdelijk minder kan. Ook het recyclen en/of hergebruiken van verouderde elektronica leidt tot zinvolle besparingen op energie en grondstoffen.

Inventiviteit gebruiken.

ICT kan daarnaast op vele manieren toekomstbestendig bijdragen aan het groener en duurzamer maken van bedrijfsprocessen; met thuiswerkoplossingen, videoconferenties, door slimmere facturatie- en printoplossingen, en meer. Groene ICT? Venéco denkt en doet graag mee! In de eigen bedrijfsvoering (inkoop, afvalbeheersing) en in die van opdrachtgevers: samenwerken aan slimme, groenere en toekomstgerichte ICT-oplossingen!

Meer over Venéco

Ontdek Venéco & privacy