Venéco & 25 jaar geschiedenis

Toonaangevend door de jaren heen.

In 25 jaar van zolder naar cloud

Expertise vormt de rode draad

De wisselende bedrijfspanden symboliseren de fysieke groei van Venéco in de afgelopen decennia. De langdurige en duurzame klantrelaties – de eerste klant is nog steeds klant – laten zien dat Venéco met alle ontwikkelingen kan méégroeien, in zowel expertise als service. Al 25 jaar.

Passie op zolder

1995-1998

Twee jonge ondernemers, Wilbert Nederpelt en Edwin Veenman, schrijven in 1995 de vof Venéco in bij de Kamer van Koophandel. Vanaf een zolderkamer beginnen ze gepassioneerd met de bouw van computers; familieleden en kennissen zijn hun afnemers. Hun eerste weekenddienst is het vervangen van batterijen in een toetsenbord van een gestreste gamer.

Passie wordt business

1998-2002

De 10 computers per jaar worden er 30… Als er een bestelling komt voor 40 werkplekken in één keer is de zolder te klein. Er wordt een bedrijfspand gezocht in Honselersdijk en verhuisd: van 16 naar 160 vierkante meter. De eerste medewerkers treden in dienst en na vier jaar is het pand alweer te klein.

Groei zet door

2002-2008

De markt is sterk in ontwikkeling. Bedrijven prefereren steeds vaker een one-stop-shop voor hun bedrijfsondersteunende processen. Vanuit het nieuwe bedrijfspand in Naaldwijk speelt Venéco hierop in. Via bedrijfsovernames voegt het telecom en beveiliging toe aan de dienstenportefeuille. Omdat de groei er goed in zit, wordt begonnen met de bouw van een multifunctioneel bedrijfspand in Maasdijk.

Crisis vraagt focus

2008-2013

Terwijl de wereldeconomie zijn adem inhoudt en financiële instellingen omvallen, bezint Venéco zich op zijn core-activiteiten. De grenzen tussen automatisering, telecom en beveiliging vervagen. Om over de hele linie hetzelfde hoge kwaliteitsniveau te blijven leveren, kiest Venéco voor specialisatie. Sinds 2011 focust het bedrijf zich uitsluitend op ICT-gebaseerde diensten.

Transformatie is feit

2013-2018

De digitalisering van de samenleving grijpt razendsnel om zich heen. Sinds de eerste iPhone in 2007 heeft de markt voor mobile devices ongekende vormen aangenomen. Dat brengt een nieuw fenomeen met zich mee. Cybercrime en cybersecurity. In enkel jaren tijd is het aantal cyberaanvallen op bedrijven verdrievoudigd. Beveiliging van systemen en data wordt topprioriteit.

‘Hello future!’

2018-2020

Technologische innovaties versnellen exponentieel. Zeker op het gebied van samenwerken. Alles gaat ‘in de cloud’. Met de introductie van Microsoft 365 en het daarbij horende Teams wordt over afstand snel, efficiënt, veilig én met plezier samenwerken voor iedereen bereikbaar. Het wordt de kern van de dienstverlening van Venéco. Want ook post-corona zal dit het ’nieuwe werken’ blijven.

#Samendoor

2020-2021

Als gevolg van de technologische ontwikkelingen verandert ook de vraag vanuit de markt. Bedrijven willen één partner voor hun telecom en IT, om deze allebei zonder ‘ruis’ te kunnen optimaliseren. Venéco gaat daarom #samendoor met telecomspecialist DB+. Alle telecom- en IT-oplossingen voortaan onder één dak in één slim ecosysteem. Gebruiksvriendelijk, veilig en klaar voor de toekomst.

Meer over Véneco

Ontdek Venéco