Moving you forward
0174 350 350Contact

Adoptie, Change & Consultancy

‘Zorg dat Microsoft 365 optimaal voor je blijft werken!’

"Ook als je organisatie al enige tijd live is met Microsoft 365 en je medewerkers goed zijn getraind, dan nóg zien we dat bedrijfsprocessen efficiënter kunnen worden vanuit de Microsoft 365-techniek." Dat zegt Wouter Braakhekke. Hij is ICT Strategy Consultant en adviseert onze klanten onder andere over het technisch optimaliseren van de moderne werkplek. Hij noemt 3 belangrijke optimalisaties waarmee we je vooruit kunnen helpen.

Een partner die met je meedenkt

Om het maximale uit jouw organisatie te halen

"Nadat Microsoft 365 is opgeleverd, de medewerkers zijn getraind en de laatste verbeterpunten zijn opgepakt, breekt er een nieuwe fase aan. De fase waarin we je organisatie naar een vólgend niveau kunnen tillen, met nóg slimmer gebruik van de Microsoft 365-techniek. Soms gebeurt dit op aangeven van een van onze adoptieconsultants, die een situatie signaleert die we kunnen oplossen met de technische inrichting. Maar meestal gebeurt dit naar aanleiding van het periodiek overleg dat wij als ICT Strategy Consultants hebben met onze klanten. Daarbij kijken we naar de langere termijn en stellen we vaak samen een Roadmap op voor verdere optimalisaties."

Meer weten over onze consultants en wat wij voor jou kunnen betekenen? 

Lees meer

Komt een nieuwe medewerker op de afdeling

"Eén van de eerste bedrijfsprocessen die technisch geoptimaliseerd kan worden is het dynamisch inregelen en ‘onboarden’ van nieuwe medewerkers. Vaak hebben verschillende afdelingen een technische omgeving met eigen applicaties, toegangsrechten en beleidsregels. Stel, een nieuwe medewerker komt bij Sales werken. Dan kan het technisch zo ingericht worden dat de devices van deze nieuwe Microsoft 365-gebruiker direct gekoppeld zijn binnen het netwerk en aan de geldende beleidsregels. Met de juiste rechten, de correcte toegang tot Teams of SharePoint en de relevante applicaties. Veilig, efficiënt, met zo min mogelijk handwerk. Ook als klanten zelf de aanpassingen aanbrengen, blijven wij monitoren om te zorgen dat alles elkaar blijft versterken."

Storingen en discontinuïteit voorkomen

"Een ander aandachtspunt is het applicatie-landschap van je organisatie. Alle organisatiebrede applicaties brengen we in kaart, zodra we aan de overstap naar de moderne werkplek beginnen. Maar soms heeft een afdeling nog een applicatie in de lucht, die eerder niet in beeld was. Het is prettig en veilig om deze binnen de Microsoft 365-omgeving te brengen, voor zover dat kan. Ook bij updates van deze applicaties houden wij dan in de gaten of ze geen storingen en discontinuïteit veroorzaken. Alleen zo blijft je Microsoft 365-omgeving optimaal voor je werken."

Steeds hogere beveiligingsniveaus

"Wat nog lange tijd aandacht nodig zal hebben, is het technisch optimaliseren van de security. Daarbij speelt zoiets als ‘voorwaardelijke toegang’ een rol. Dit betekent bijvoorbeeld dat een device dat door je organisatie wordt beheerd meer rechten en toegangen heeft dan een privé-device van je medewerkers. Je kunt veel verschillende voorwaarden inregelen, voor de veiligheid van je organisatie en bedrijfsinformatie. Hierin hebben we nog lang niet het plafond bereikt. Er zullen ook steeds hogere beveiligingsniveaus nodig zijn, omdat de cyberdreigingen toenemen. Maar de techniek kan je helpen en wij helpen je graag met de techniek."

Nauwe samenwerking tussen Adoptie & Change en Consultancy helpen je vooruit. 

Hoe mogen we jou helpen? 

Neem contact met ons op