Moving you forward
0174 350 350Contact

17 april 2024 | BLOG

Zo creëer je de juiste voorwaarden voor succesvol hybride werken  

Hybride werken succesvol faciliteren, begint bij het inrichten van een veilige en schaalbare cloudomgeving en een goede thuiswerkplek. Maar er is meer nodig dan de juiste apparaten, werkplek en technologie, bijvoorbeeld afspraken en richtlijnen om verantwoord en veilig hybride te werken. In deze blog lees je welke voorwaarden er zijn om hybride werken mogelijk te maken. Ook benoemen we de belangrijkste risico’s en we gaan in op de impact van hybride werken op je IT-strategie. 

Lees hier meer...

De wereld verandert snel

dat vraagt om een partner die met je meedenkt

Oplossingen voor de hybride werkplek

De belangrijkste voorwaarde voor succesvol hybride werken is uiteraard een veilige, flexibele en schaalbare online werkomgeving, waarin alle applicaties en informatie die een medewerker nodig heeft te vinden zijn. Dit is makkelijk te realiseren met een geïntegreerde cloudoplossing die het mogelijk maakt om alle tools altijd en overal beschikbaar te hebben, bijvoorbeeld de moderne werkplek van Microsoft 365.   

Daarnaast is een goed ingerichte thuiswerkplek met internettoegang en de juiste hardware onmisbaar. Zorg hierbij dat elk apparaat waarmee medewerkers inloggen op de online werkomgeving voorzien is van goede beveiliging. Tip: vergeet de smartphones en tablets niet!

Afspraken en richtlijnen voor veilig en effectief hybride werken

Met alleen de fysieke en online werkplek ben je er nog niet. Het is ook belangrijk om richtlijnen te bepalen, bijvoorbeeld over de voorwaarden waarop er thuisgewerkt mag worden, of er vaste kantoormomenten zijn, hoe er vergaderd wordt en hoe de voortgang van het werk gemonitord wordt. Maak ook afspraken over het opslaan, bewerken en delen van bestanden en het omgaan met vertrouwelijke of gevoelige informatie.  

De risico's van hybride werken 

Hybride werken kent niet alleen voordelen maar brengt ook risico’s met zich mee. Hoe digitaal vaardig zijn je medewerkers bijvoorbeeld en is training wenselijk? Weten ze hoe ze veilig online kunnen werken of is het nodig om hun ‘awareness’ te verhogen? Hoe houd je iedereen betrokken en verbonden als je elkaar niet fysiek ontmoet? Het is belangrijk om je securitybeleid hierop af te stemmen.

Lees hier meer over Security & Compliance

Hybride werken als basis voor je IT-strategie

Je organisatie inrichten op hybride werken betekent de mindset ten aanzien van werken veranderen . Het vraagt om een andere ICT-strategie en andere oplossingen dan wanneer iedereen op kantoor werkt. Dit heeft uiteraard impact op je ICT en op de kennis die nodig is om hybride werken tot een succes te maken. Een deskundige IT-partner, zoals Venéco, helpt je om hybride werken vanaf de basis goed op te zetten en te beheren.

Zo helpen we jouw organisatie succesvol hybride werken

Bij Venéco vind je diensten waarmee je hybride werken succesvol faciliteert binnen jouw organisatie. Van inrichting en beheer van een moderne werkomgeving in Microsoft 365 en training van je medewerkers tot meedenken over onderwerpen als security en compliance. 

Wij helpen je graag om alle mogelijkheden van hybride werken optimaal te benutten!

Contact