Moving you forward
0174 350 350Contact

18 april 2023 | BLOG

Trends en toepassingen van connectiviteit

Onderzoeksbureaus voorspellen dat er in 2025 zo’n 30 miljard verbonden apparaten zijn op de wereld. Dat biedt enorme kansen en mogelijkheden voor organisaties. Kennis is hierbij onontbeerlijk, en hoewel snelheid ook een rol speelt, is het belangrijker om te weten in welke richting je moet rennen.

De wereld verandert snel

Dat vraagt om een partner die je verder brengt

In dit artikel laten we een aantal belangrijke ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit zien. Daarnaast geven we mogelijke toepassingen voor jouw bedrijf. Zodat je start met de juiste kennis om de voor jou geschikte richting te bepalen. 

Technologie is daarbij niet leidend overigens. Het is vooral belangrijk om eerst te bedenken wat je bedrijfsdoelstellingen zijn en wat je wilt bereiken met de (nieuwe) mogelijkheden van connectiviteit. Wil je kosten reduceren, innoveren, nieuwe markten bedienen of juist efficiënter gaan werken? Vanuit je doel kun je de juiste richting bepalen en bekijken welke technologieën aansluiten bij jouw organisatie en doelstellingen. 

De kansen van 5G

Als organisatie sta je voor steeds grotere uitdagingen. De maatschappelijke en economische ontwikkelingen gaan razendsnel en de eisen aan efficiëntie, flexibiliteit, veiligheid en duurzaamheid worden steeds hoger. Tegelijkertijd verwachten klanten meer dan ooit een persoonlijke benadering en een perfecte service. Altijd en overal. De noodzaak van verbinding, het realtime samenbrengen van grote hoeveelheden data uit verschillende bronnen wordt daarmee een belangrijke trend die mogelijk wordt gemaakt door 5G, Internet of Things, glasvezel, precieze locatiebepaling en andere technieken. 

5G speelt een belangrijke rol op het gebied van innovatie en verbinding. Het biedt meer snelheid en minder vertragingen, maar biedt daarnaast de belangrijke mogelijkheid om enorme aantallen sensoren en slimme apparaten binnen een netwerk met elkaar te verbinden. Met 5G kunnen namelijk veel netwerkprotocollen naast elkaar bestaan en naadloos worden beheerd. Het fungeert als de verenigende technologie die alle netwerkmogelijkheden samenbrengt die nodig zijn om de informatiestroom en -dichtheid op schaal te beheren. 

Data in combinatie met connectiviteit maken een breed scala aan innovatieve toepassingen mogelijk. Deze toepassingen zijn niet specifiek voor een bepaald bedrijf of branche. De brede inzetbaarheid van data en connectiviteit zorgt voor een grensverleggende dynamiek en kruisbestuiving tussen sectoren. We zetten een paar mogelijke toepassingen voor je op een rij. 

Mogelijkheden voor jouw organisatie

Overal helpt innovatieve technologie onze samenleving vooruit. In de stad en op het platteland, in de zorg en mobiliteit, in de proces- en maakindustrie. De combinatie van data en connectiviteit verandert de manier waarop bedrijven kunnen innoveren. Verbinding en betrouwbaarheid vormen daarbij het fundament. 

Wil je meer weten over hoe je kunt profiteren van de trends en ontwikkelingen op het gebied van connectiviteit?

Lees meer in ons whitepaper over 5G ‘De kracht van verbinding’. 

Download