Moving you forward
0174 350 350Contact

Klantcase | Weboma

Ontwikkelende bouwer Weboma vereenvoudigt het beheer van de ICT-omgeving met Venéco

Als ontwikkelende bouwer heeft Weboma een complexe ICT-omgeving met veel licenties en zware softwareprogramma’s. “Dat vraagt om bepaalde expertise op het gebied van ICT en een partij die je adviseert over wat je in de toekomst nodig hebt”, aldus Jeroen de Groot, financieel manager bij Weboma. Toen de vaste systeembeheerder van Weboma vertrok, schakelde het bedrijf door naar Venéco als managed servicepartner. “De overgang naar Venéco verliep bijna geruisloos. Dat is voor mij het belangrijkste resultaat.”

Grote infrastructuur

Complexiteit vraagt om solide ICT-omgeving

Westlandse Bouwmaatschappij (Weboma) ontwikkelt en bouwt al ruim 70 jaar huizen, wijken, leefomgevingen en werkplekken. Het bedrijf begon ooit als aannemer en biedt inmiddels een breed scala aan ontwikkel- en bouwactiviteiten. Van nieuwbouw tot grootschalige renovaties/verduurzamingsprojecten. Jeroen de Groot: “We zijn een vooruitstrevend bedrijf dat graag meedenkt met klanten. We hebben veel kennis en expertise in huis en dat zie je terug in onze ICT-omgeving. We moeten alle disciplines binnen onze organisatie voortdurend goed kunnen ondersteunen, of een collega nu op kantoor of in de bouwkeet werkzaam is. Veel van onze mensen werken met technische software die veel vraagt van onze infrastructuur. ICT is dus van groot belang voor ons. Venéco speelt een belangrijke rol als partner die onze ICT-omgeving op orde houdt.”

Rol van systeembeheerder

Verandering versterkt samenwerking

“Tot een paar jaar geleden hadden we een interne systeembeheerder die onze ICT bijna volledig voor zijn rekening nam”, aldus De Groot. “Venéco ondersteunde hem maandelijks bij updates en onderhoud van onze hardware. Toen onze systeembeheerder aangaf dat hij een nieuwe uitdaging had gevonden, hebben we opnieuw gekeken naar onze wensen. Al snel concludeerden we dat we onze ICT wilden uitbesteden. Door het vertrek van onze systeembeheerder realiseerden we ons dat we te afhankelijk waren van één persoon. Bovendien zijn goede ICT’ers erg lastig te vinden in de huidige arbeidsmarkt. Daarbij vroegen we ons af of we iemand voldoende uitdaging konden bieden. Daarom hebben we Venéco benaderd om de rol van onze systeembeheerder over te nemen. Ze kenden onze infrastructuur al, dus we konden snel handelen.” 

One-stop-shop

Ondersteuning bij ieder ICT-vraagstuk

Inmiddels is Venéco de one-stop-shop van Weboma op het gebied van ICT, die het onderhoud, upgrades, back-ups en security van de volledige ICT-infrastructuur voor haar rekening neemt. Daarnaast installeert en beheert Venéco het volledige pakket voor optimale werkplekken en telefonie. De Groot: “De samenwerking werkt prima voor ons. Een consultant van Venéco is hier regelmatig om activiteiten op te pakken en vragen te beantwoorden. Op afstand monitoren ze voortdurend onze situatie en ze zijn altijd bereikbaar als we er zelf niet uitkomen. Dat is voor onze mensen fijn werken. Natuurlijk zijn er altijd zaken die niet direct naar wens verlopen, maar die hebben we samen opgelost. Het was bijvoorbeeld even wennen voor onze organisatie dat we niet meer fysiek naar een systeembeheerder konden lopen. Maar dat went vanzelf. Wat ik zie is dat Venéco onze uitdagingen serieus neemt. We voelen ons echt ondersteund.”

“Venéco is een prettige partner waar we altijd een goede verstandhouding mee hebben gehad. Ze passen goed bij ons qua cultuur en denken strategisch met ons mee”

- Jeroen de Groot, financieel manager bij Weboma - 

Juiste keuzes maken

Kostenefficiënter en slimmer werken dankzij samenwerking

De intensievere samenwerking was volgens De Groot voor Weboma een belangrijke stap vooruit. “Venéco is een prettige partner waar we altijd een goede verstandhouding mee hebben gehad. Ze passen goed bij ons qua cultuur. We hebben ze altijd gezien als strategisch partner, doordat ze continu met ons meedenken. Ze hebben het beste beeld van de sterktes en zwaktes van onze ICT-omgeving. Ze adviseren ons over de huidige situatie van onze infrastructuur en waar we naartoe moeten bewegen de komende jaren. We gaan bijvoorbeeld steeds meer naar de cloud en Venéco helpt ons om de juiste keuzes te maken. Zodat we niet alleen kostenefficiënter worden, maar vooral ook slimmer gaan werken.”

Advies op maat

Heb je een specifieke vraag of behoefte aan deskundig advies? Laat het ons weten. Onze specialisten staan voor je klaar.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.