Moving you forward
0174 350 350Contact

10 november 2023 | Blog

Moving Rik forward: Hoe is het werken bij Venéco? 

De headset is op een werkdag niet van zijn hoofd te denken. Hij is het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, dat is onze Rik! Een gedreven, sociale en altijd behulpzame collega. Rik vertelt over zijn functie als Servicedeskmedewerker binnen de organisatie. Waar liggen voor hem de uitdagingen en wat maakt het leuk om te werken bij Venéco?

Ontdek

Als team staan we naast je 

En helpen we je vooruit

Wat is je functie en hoe lang werk je bij Venéco?

"Binnen mijn werk als Servicedeskmedewerker staat de klantbeleving centraal. Aan mij dagelijks de taak om klanten te helpen bij het oplossen van technische problemen, vragen te beantwoorden en verzoeken af te handelen. In mijn rol is het essentieel dat ik snel reageer op kritieke situaties. Hierbij registreer ik zorgvuldig de klantgegevens om te zorgen voor een positieve klantervaring."

Hoe ben je bij Venéco terecht gekomen?

"Eén jaar geleden ben ik binnengekomen bij Venéco als stagiaire. Bas Brusse sprak mij aan op de Hogeschool Rotterdam en gaf me het advies om eens te gaan kijken bij Venéco. Dat heb ik geweten! Het beviel me goed bij Venéco. Zo goed dat ik nu sinds vier maanden officieel in dienst ben. Gedurende deze tijd heb ik mij altijd onderdeel gevoeld van het team.''

We vroegen Bas over de kennismaking

"Tijdens mijn tijd als business coach aan de Hogeschool Rotterdam ontmoette ik Rik, een ambitieuze student. Hij viel direct op door zijn potentie en enthousiasme. Na een koffiegesprek bij ons op kantoor, bleek zijn interesse in Venéco wederzijds. Rik liep vervolgens stage bij ons, presteerde goed, en na zijn studie boden we hem een positie aan. Het is geweldig om zijn groei en ontwikkeling te zien, en ik ben trots om deel uit te maken van zijn professionele reis." aldus Bas Brusse, ICT Solution Manager bij Venéco. 

Wat vind je leuk aan je werk? 

"Tijdens mijn werk ben ik veel in contact met onze klanten. Ik krijg er echt energie van als ik een klant heb geholpen met een lastig vraagstuk. Als de klant tevreden is, ben ik dat ook! Het helpen van onze klanten en het oplossen van technische vraagstukken geeft mij veel energie.''

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij de Servicedesk eruit?

"Mijn werkdag begint altijd met onze dagelijkse stand-up. Het team komt elke ochtend bij elkaar en tijdens deze stand-up bespreken we onze doelen van de dag. Vervolgens gaan we met z'n allen aan de slag om die dag onze klanten te ondersteunen. We werken keihard maar tussendoor mag een lolletje met elkaar ook zeker niet ontbreken. Aan het einde van de dag sluiten we af met een gezamenlijke bespreking om te reflecteren. Ik vind deze dagindeling altijd erg prettig werken."

Wat maakt Venéco een leuke werkgever voor jou?

"Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk door de fijne collega's, de gezellige sfeer onderling en de uitdagende werkomgeving waar veel te leren valt. Ik word binnen Venéco geprikkeld en dat allemaal zorgt ervoor dat Venéco een leuke werkgever is voor mij!"

Wat is je grootste blunder? 

''Helaas had mijn grootste blunder ook impact bij de klant. Ik moest voor een klant een gebruiker uitdienst melden. Bij het uitdienst melden, heb ik per ongeluk ook de mailbox van de gebruiker verwijderd. Hierdoor was de mailbox niet meer beschikbaar voor de andere collega's en was alles met één klik op de knop gewist...''

Waarom zou iemand echt onderdeel moeten worden van jullie team? 

''Binnen ons team staan we altijd voor elkaar klaar. Je kunt altijd terecht bij je collega's met vragen of problemen. We leren van elkaar en pakken alles actief op als team zodat we met elkaar kunnen doorgroeien."

Word jij de nieuwe collega van Rik? 

We hebben gave vacatures open staan! Bekijk ze snel. Vacatures