Moving you forward
0174 350 350Contact

13 oktober 2023 | Blog

Moving Lois forward: Hoe is het werken bij Venéco? 

Een trouwe collega binnen #teamforward, dat is Lois! Een luisterend oor voor onze collega’s. Lois vertelt over haar functie als HR-adviseur binnen de organisatie. Waar liggen voor haar de uitdagingen en wat maakt het leuk om te werken bij Venéco en de Yielder Group?

Ontdek

Als team staan we naast je 

En helpen we je vooruit

Wat is je functie en hoe lang werk je bij Venéco?

"Ik werk op de HR-afdeling van de Yielder Group. Afgelopen mei is Venéco aangesloten bij de Yielder Group. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij met de HR-afdeling verantwoordelijk zijn geworden voor de hele groep. Ik ben verantwoordelijk voor een aantal HR-onderwerpen: salarisadministratie, verzuim, verlof, opleidingen en trainingen. Hierin adviseer ik dagelijks leidinggevenden en medewerkers. Op dit moment werk ik alweer één jaar en drie maanden bij Venéco, nu onderdeel van de Yielder Group. Deze tijd is voorbijgevlogen als een achtbaan van ervaringen, uitdagingen en groei. Ik heb geen moment getwijfeld over mijn werk als HR-adviseur!"

Hoe ben je bij Venéco terecht gekomen?

"Ik ben hier terechtgekomen via Robin Nutbey. In mijn laatste studiejaar van de opleiding HRM was ik op zoek naar een afstudeerstage. Ik heb toen een gesprek gehad met Robin (nu mijn huidige leidinggevende) en uiteindelijk gekozen om bij een andere organisatie af te studeren. Rond maart 2022 kreeg ik een WhatsApp-bericht van Robin dat ze op zoek waren naar een HR-adviseur en of ik misschien geïnteresseerd was. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ben er direct op ingegaan."

Wat vind je leuk aan je werk? 

"Geen dag is hetzelfde, dat komt door de diversiteit in mijn werkzaamheden. De ene keer ontwerp je samen met collega’s een opleidingskalender om de groei en het succes van de medewerkers te stimuleren, en de andere keer ben je bezig met verschillende verzuimcases."

Bekijk het werken bij Venéco

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij HR eruit?

"Mijn werkdag begin ik altijd met een heerlijk kopje thee en bijpraten met mijn collega’s. Daarna begin ik aan de Yielder HR-mailbox en mijn eigen e-mails. Daar kan ik wel een hele ochtend mee vullen. Vervolgens heb ik een overleg met mijn leidinggevende om de lopende zaken even door te nemen. Rond 12 uur gaan we altijd gezamenlijk lunchen in de kantine. In de middag heb ik een teams meeting met een trainingspartner en een gesprek met een zieke collega. Daarna werk ik nog een aantal taken weg en dan is de dag alweer voorbij."

Hoe pas jij “Moving you forward’’ toe in je functie als HR-adviseur? 

"Dagelijks ben ik bezig met ‘Moving you forward’, om collega’s weer op weg te helpen na een periode van verzuim, maar ook door het organiseren van trainingen en vitaliteitsactiviteiten met het team, waardoor mijn collega’s zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en de beste versie van zichzelf kunnen zijn."

Wat is je grootste blunder? 

"Aan het begin van mijn loopbaan heb ik een actiefoto van de handbal laten zien. Dit zijn niet per se foto’s waar ik erg fraai opsta, maar mijn collega’s vinden het maar wat leuk om ze regelmatig uit te printen en op te hangen op mijn werkplek. Had ik ze maar nooit laten zien haha."

Waarom zou iemand echt onderdeel moeten worden van jullie HR-team? 

"Nou, weet je waarom? We zijn echt één team, dat kun je zien aan hoe we met elkaar samenwerken. We werken hard, maar hebben het ook gezellig met elkaar. Daar krijg ik energie van!"

Word jij de nieuwe collega van Lois?

We hebben gave vacatures open staan! Bekijk ze snel. Vacatures