Moving you forward
0174 350 350Contact

Mistras | ICT Connectiviteit

Mistras kiest voor continuïteit

Voor Mistras uit Spijkenisse is continuïteit van de bedrijfsvoering van levensbelang. Daarom continueerde het bedrijf ook onze samenwerking, met nog eens 3 jaar. “Het contact is fijn, de dienstverlening verloopt soepel en iedereen denkt altijd goed mee. Er is dus geen enkele serieuze aanleiding om verder te kijken,” zegt Mistras-directeur Michel Kramer Freher lachend. Hij vertelt over de meerwaarde in de langlopende relatie. 

Mede dankzij de Mistras Group wordt de wereld weer wat veiliger. Mistras is een beursgenoteerde onderneming met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten en wereldwijd 6.500 medewerkers. Het bedrijf is gespecialiseerd in inspecties en onderzoeken van industriële installaties, zoals machines, pijpleidingen, opslagtanks, windturbines en meer. Michel vergelijkt het werk van Mistras met de jaarlijkse APK van een auto: “Maar dan gericht op een opslagtank, een productleiding en dergelijke.” Doel hiervan is onder andere het bewaken van de operationele productiviteit, de levensduur, de milieuprestaties, maar bovenal het voorkomen van (veiligheids)incidenten. Hiervoor monitort Mistras soms 24/7 online kritieke bedrijfsonderdelen.  

Compliment uit VS 

Het hoofdkantoor van de Nederlandse Mistras-operatie staat in Spijkenisse, met een ‘zustervestiging’ in Antwerpen voor de operaties in Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen. “Onze geschiedenis met Venéco gaat ver terug,” steekt Michel van wal. “Mistras Nederland bestaat in zijn huidige vorm sinds 2008. In de eerste jaren deden twee jongens van ons de ICT er een beetje bij. Maar we zijn enorm gegroeid; omzet en personeelsbestand zijn meer dan verdrievoudigd. Daardoor groeide ook de behoefte aan servers, werkplekken, beveiliging en professionaliteit. In die groei heeft Venéco ons goed vooruitgeholpen. Ze doen intussen alles. De (virtuele) servers waarvan ook de collega’s in Antwerpen gebruikmaken, de back-up, het on site-beheer van systemen en werkplekken, de 2e lijns-ondersteuning en de security. Onlangs hadden we een audit door het Amerikaanse hoofdkantoor en die waren heel tevreden over hoe de ICT hier was ingericht. Met name de security was precies zoals ze het wilden: met VPN en tweeweg-authenticatie. Dat is natuurlijk een mooi compliment.” 

ICT is geen kille techniek. Wil je meer weten over onze aanpak? 

Lees het hier!

Geen business as usual 

Samen met Antwerpen en inclusief tijdelijke ondersteuning werken er bij Mistras Nederland regelmatig rond de 130 medewerkers; vaak ook op locatie bij klanten. Het bedrijf is nog niet in de cloud, maar werkt met Microsoft Exchange. Michel vertelt: “Alle medewerkers krijgen een laptop via Venéco, zodat ze overal in Nederland kunnen werken. Wie het nodig heeft, heeft bovendien een thuiswerkplek, met docking stations en beeldschermen. De continuïteit van Exchange en de servertoegang is heel belangrijk! Wij werken 24/7 en hebben veel interactie met kantoren en bedrijven in het buitenland, waarbij ook sprake is van tijdsverschil. Het mag niet zo zijn dat we ‘s ochtends op kantoor komen en zien dat de Exchange-software of de server eruit ligt, bijvoorbeeld. Het gaat immers ook om de integriteit, de betrouwbaarheid, van de industriële machines die wij monitoren. Geen business as usual dus, en Venéco heeft dat goed begrepen.”

Meerwaarde bewezen 

Kun je een organisatie in zo’n lange relatie nog steeds vooruithelpen? Michel weet het zeker. “Onlangs realiseerde Venéco bij ons een hogere internetsnelheid tegen lagere kosten. Dat zie je graag als bedrijf. Echt fijn was ook hun proactief meedenken over de capaciteit van onze opslag. Onze inspectierapporten en andere data vragen een enorme capaciteit, en we moeten alles 7 jaar bewaren. Venéco wees ons op de kosten van de opslag – daar sta je zelf niet bij stil – en hoe we die kunnen doorberekenen aan onze klanten. En ook al regelen we mobiele telefonie nu nog zelf, we weten zeker dat als daar straks iets mee is, zij ons verder kunnen helpen. Dát is echt de meerwaarde van Venéco.” 

 

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We gaan graag in gesprek. 

Neem contact met ons op!