Moving you forward
0174 350 350Contact

4 Januari 2024 | BLOG

ICT-trends 2024: nóg slimmer werken met generatieve AI

Wat is generatieve AI en hoe werkt het? Onder generatieve AI verstaan we elk type AI waarmee je op basis van een vraag of opdracht onder andere teksten, afbeeldingen, video’s, geluidsbestanden of materialen kunt creëren. Generatieve AI-programma’s zijn zelflerend. Ze genereren nieuwe output die lijkt op de gegevens waarmee ze zijn getraind. Door de output te evalueren en feedback te geven aan een programma, verbeter je de nauwkeurigheid van de opgeleverde resultaten.

Bekijk de voorbeelden

Als team staan we naast je

en werken we mee aan jullie succes
Voorbeelden

Bekende voorbeelden van generatieve AI-tools

Elke dag verschijnen er nieuwe generatieve AI-tools. Bekende voorbeelden zijn:

·         AI-chatbots die teksten schrijven en vragen beantwoorden, zoals ChatGPT en Google Bard.

·         AI-programma’s die afbeeldingen of video’s creëren, zoals Midjourney en Adobe Firefly.

·         Geïntegreerde AI-tools om slimmer en productiever digitaal te werken, zoals Microsoft 365 Copilot en Google Duet AI.

Ontwikkelen

Ontwikkeling generatieve AI: hogere capaciteit, betere resultaten en steeds meer integratie

Generatieve AI is enorm in ontwikkeling. De komende jaren worden veel verbeteringen verwacht op de volgende gebieden:

·         Capaciteit: de AI-programma’s zijn in staat om steeds grotere hoeveelheden data te verzamelen en analyseren.

·         Kwaliteit: de output van AI-programma’s verbetert sterk door de toegenomen complexiteit en intelligentie van de onderliggende neurale netwerken.

·         Integratie en automatisering: generatieve AI wordt steeds vaker geïntegreerd in andere toepassingen, zoals zoekmachines, sociale dia of office-programma’s.

Dit leidt tot slimme(re) oplossingen die je werk makkelijker, sneller en leuker maken. Bijvoorbeeld door handmatige werkzaamheden en repetitieve processen te automatiseren. Maar ook tot vraagstukken op het gebied van ethiek, governance en veiligheid.

Mogelijkheden

Wat kan mijn organisatie met generatieve AI?

De mogelijkheden van generatieve AI zijn nu al eindeloos. Het helpt je code te genereren voor webprogramma’s of apps. Je kunt teksten opstellen of visuals maken voor e-mails, marketingdocumenten of handleidingen. Ook kun je klanten een chatbot bieden die direct en persoonlijk antwoord geeft op hun vragen, aangepast aan de taal en het taalniveau van de vragensteller.

Bij Venéco denken we graag met je mee over welke generatieve AI-tools bij jouw organisatie passen. En hoe je ze optimaal, veilig en verantwoord inzet om nog slimmer, sneller en efficiënter te werken.

Benieuwd naar hoe wij jouw organisatie vooruit kunnen helpen?

Neem contact met ons op