Moving you forward
0174 350 350Contact

8 Januari 2024 | BLOG

ICT-trends 2024: meer focus op duurzame technologie

Wat is duurzame technologie en wat heb ik eraan? We horen je al denken. Duurzame technologie helpt je om je bedrijfsactiviteiten meer milieuvriendelijk en verantwoord uit te voeren, de schadelijke neveneffecten te verminderen of ze te compenseren. De inzet van duurzame technologie kan je organisatie veel opleveren. 

Lees meer...

Als team staan we naast je

en werken we mee aan jullie succes
Voordelen

Wat kan de inzet van duurzame technologie je organisatie opleveren? Denk bijvoorbeeld aan:

•    Hogere productiviteit en besparing op personeelskosten door werkprocessen te automatiseren.
•    Minder reisbewegingen en gebruik van fossiele brandstoffen door hybride werken.
•    Energiebesparing op kantoor door een slimme thermostaat, zonnepanelen, LED-verlichting met bewegingssensoren, een groen dak of energiezuinige apparaten.
•    Inzicht in de duurzaamheid en mogelijkheden voor (verdere) verduurzaming van je productie door slimme apps die voorspellende analyses kunnen maken. 

Uitdagingen

Uitdagingen rondom duurzame technologie

Technologische innovaties en nieuwe wetten en regels jagen de ontwikkeling van duurzame technologie aan. Bijvoorbeeld door de integratie van AI-technieken in office-programma’s, waardoor het mogelijk wordt om sneller, slimmer en productiever je werk te doen.

Bij veel bedrijven komt het inzetten van duurzame technologie nog niet verder dan een intentie. Dat komt omdat het tegelijkertijd uitdagingen met zich meebrengt die vragen om een andere manier van denken. Bijvoorbeeld op het gebied van:
•    integriteit en ethiek;
•    beveiliging en datamanagement;
•    flexibiliteit en schaalbaarheid;
•    kostenbeheersing;
•    kundig personeel.

Duurzaamheid

Managed services als aanjager voor duurzame ontwikkeling

Door middel van managed services kunnen organisaties efficiënter omgaan met hun middelen en processen. Dit leidt tot verminderde verspilling en een lagere ecologische voetafdruk.

Maak je bijvoorbeeld gebruik van cloud-based managed services, dan hoef je minder of zelfs geen fysieke server(s) aan te schaffen. Dat scheelt enorm in je energieverbruik en vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het draaiende houden van de servers. Bovendien zetten MSP's vanwege hun verdienmodel hun servers efficiënt in, waardoor het totale energieverbruik en de CO2-uitstoot in de gehele keten lager worden.

Het is echt fascinerend hoe technologie, zoals managed services, niet alleen bedrijven helpt om efficiënter te werken, maar ook bijdraagt aan duurzame ontwikkeling door verstandig gebruik van middelen en energie.

Contact

Duurzame technologie inzetten binnen je bedrijf?

Bij Venéco helpen we je graag een duurzaamheidsplan opstellen met de mogelijkheden en bottlenecks van duurzame technologie voor jouw organisatie. Ook helpen we je met plezier bij de implementatie.

Neem contact met ons op