Moving you forward
0174 350 350Contact

18 juli 2022 | NIEUWS

Duurzame herinrichting pand ondersteunt wij-gevoel

Kun je je kantoorpand opnieuw inrichten en tegelijk duurzaam bezig zijn? Dat dit kan bewijst Koninklijke Ahrend, die ons pand in Wateringen voorzag van een frisse nieuwe look, met meer werkplekken en een ruimere kantine. Uniek in hun aanpak is Furniture as a Service: nieuw meubilair dat na gebruik circulair wordt ingezet. Benieuwd? Kom gerust eens langs!

Met één organisatie, één team, één naam staan we voor één doel: ‘moving you forward’. Dat moet dan ook de uitstraling van ons kantoorpand zijn, vinden wij. Dit wij-gevoel was de ene kant van de opdracht. De praktische kant was: voor 150+ medewerkers flexibele werkplekken realiseren en een ruimere inrichting van de kantine. Verder hadden we op ons wensenlijstje: frisse kleuren, natuurlijke elementen, het zichtbaar maken van de sponsorships en bovenal: duurzame oplossingen!

Verrassend duurzaam

Bij Koninklijke Ahrend pakten ze deze uitdaging voortvarend op en verzorgden ze het interieurontwerp en de uitvoering. Volledig ontzorgend in een perfecte samenwerking. Toen wij aan Ahrend vroegen wat de meest duurzame oplossing voor de inrichting zou zijn, was hun antwoord verrassend genoeg ‘niets aanschaffen’! Nu maken we dus gebruik van hun ‘Furniture as a Service’: een lease-constructie voor nieuw kantoormeubilair. Na gebruik kan dit meubilair elders worden ingezet of kunnen de onderdelen ervan worden hergebruikt. En omdat we niets zo maar willen weggooien, hebben we ook het bestaande meubilair een tweede leven gegeven en geschonken aan organisaties die het goed kunnen gebruiken. Zo ontzien we het milieu door afvalstromen te beperken, laten we de planeet wat minder vervuild achter voor ons nageslacht en helpen we anderen vooruit. Een win-winsituatie voor iedereen!

Kom gerust eens langs!

Ook op andere plekken in ons pand heeft Ahrend verrassend uitgepakt. Het atrium is van een donkere entree een fris en warm welkom geworden, met een subtiel kleurenpalet dat mooi aansluit bij de houten wand-afwerking en de beplanting. Elke vergaderzaal heeft zijn eigen uitstraling en sfeer door de representatie van de sponsorships: van een sportieve ADO Den Haag-ruimte tot de prachtige Panorama Mesdag-zaal met afbeelding van het gelijknamige schilderij. CEO Wilbert Nederpelt is nog steeds ‘extreem blij’ met het vernieuwde pand. ‘Ik vind het elke keer weer fantastisch als ik binnenkom. De duurzame oplossingen, de frisheid, het lichte, de vergaderzalen… En ik ben niet de enige!’, zegt hij. ‘Leuk voor medewerkers om er te werken en heel aangenaam voor relaties om langs te komen! Welkom!’

Kom je op de koffie? 

Laat het ons weten!