Moving you forward
0174 350 350Contact

20 maart 2023 | BLOG

Connectiviteit – wat is het en welke manieren zijn er? 

Snelheid en stabiliteit van je bedrijfsnetwerk bepalen in sterke mate de dynamiek van je organisatie. Technisch gezien begint alles met connectiviteit: de moderne, hybride werkplek, telefonie, bedrijfsprocessen, klantrelaties, webshops en ga zo maar door. Maar wat is dat nou precies, connectiviteit? En wat houdt het in? Dat vertellen we je graag. 

In een snel veranderende wereld

zoek je een partner die met je meedenkt

Connectiviteit, oftewel verbinding, is tegenwoordig essentieel voor vrijwel alle bedrijven. Of het nu gaat om werken op afstand, contact met je klanten en leveranciers of het Internet of Things; het wordt steeds belangrijker om mensen en systemen met elkaar te verbinden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen, bijvoorbeeld met spraak- of datacommunicatie. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf en jouw specifieke behoefte kies je voor de connectiviteitsoplossing die het beste bij jou past. 

De basis voor connectiviteit, op welk niveau dan ook, is bijna altijd een snelle en betrouwbare vaste internetverbinding. Volgens cijfers van Eurostat maken meer dan negen op de tien ondernemingen (93 procent) in heel Europa gebruik van een vaste breedbandverbinding om toegang te krijgen tot het internet. Natuurlijk kennen we bekabeld internet (Ethernet) en telefoniecentrales (PSTN en PBX), maar welke mogelijkheden zijn er verder?

Een overzicht van mogelijke connectiviteit-oplossingen

Zoals je ziet heeft de moderne wereld veel opties voor netwerkverbindingen. Bedraad of draadloos, iedere technologie heeft zijn eigen voordelen. Voor een optimaal en toekomstbestendig netwerk kies je op basis van jouw behoeften voor de beste netwerkconnectiviteitsmethode voor jouw organisatie. 

Advies over welke mogelijkheden er zijn en wat het beste bij de wensen en eisen van jouw bedrijf past? 

We helpen je graag vooruit!