Moving you forward
0174 350 350Contact

Adamas | ICT ADOPTIE & CHANGE

Ambitieus Adamas kan door digitalisering duurzaam groeien

Al bijna 50 jaar levert Adamas hoogwaardige diamantgereedschappen voor het boren, slijpen en zagen in beton. En al bijna 25 jaar werkt het bedrijf samen met Venéco. Waar Adamas ICT voorheen zag als kostenpost, werd de laatste jaren de toegevoegde waarde ervan steeds duidelijker. Dit inzicht zorgde voor belangrijke stappen omtrent de professionalisering van het ICT-landschap. Algemeen directeur Danny van der Zwan en Melissa de Korte, verantwoordelijk voor automatisering en data-analyse, nemen ons mee op hun reis naar een toekomstbestendige versie van het bedrijf Adamas met Venéco als kennispartner en ICT als facilitator.

Al 25 jaar bouwen aan digitalisering

“Onze hoofdvestiging met 45 medewerkers bevindt zich in Maasdijk en onze productievestiging met nog eens 22 medewerkers staat in Herentals, België”, vertelt Danny. “In de afgelopen 25 jaar hebben we op ICT-gebied allerlei omwentelingen gemaakt met Venéco als betrokken ICT-partner. Zo migreerden we in 2013 van fysieke naar virtuele servers, vervingen we onze analoge telefooncentrale voor SwyxIt, en integreerden we onze vestiging in België met het Nederlandse Adamas-netwerk. Om vervolgens over te stappen van Microsoft Dynamics NAV 4.0 naar Dynamics 2016. Voor ons een enorme vooruitgang.”

Transitie naar de moderne werkplek

In 2020 startte Adamas de transitie naar de moderne werkplek met Microsoft 365, inclusief Teams, SharePoint en Exchange Online. Danny: “We werkten nog met traditionele netwerkschijven voor de opslag van documenten en konden niet op afstand (samen)werken. Venéco gaf ons het zetje in de richting van Teams. Het doel? Veilig en centraal werken en communiceren binnen Microsoft 365.”

Aandacht voor adoptie

Om Microsoft 365 succesvol te implementeren, wist Adamas dat er voldoende aandacht moest zijn voor de adoptie ervan. Melissa: “Onze collega’s hebben daarom een dagdeel klassikale training gehad van Venéco. Daarnaast verzorgden we zelf maattrainingen voor specifieke vragen. In het begin moest iedereen wennen aan de nieuwe manier van samenwerken en het opslaan van informatie. Nu zijn we zo’n 1,5 jaar verder en weten onze collega’s hun weg goed te vinden in Teams en SharePoint.”

 

Onmisbaar: periodiek ICT-beheer op locatie

Wekelijks bezoekt ICT-consultant Dennis van Ruijven Adamas voor het operationele ICT-beheer. Danny: “Dennis verzorgt het onderhoud van de servers, beheert ons netwerk en de cloudomgeving, en monitort onze telecom- en data-oplossingen. Bovendien kunnen we bij hem terecht voor allerlei ICT-vraagstukken. Ook richt Dennis nieuwe apparaten in en kan hij deze versneld uitrollen met Microsoft Intune en Autopilot. Hij snapt hoe we werken en wat we willen bereiken en voor ons is de IT-support van Dennis daarom van grote meerwaarde.”

Digitale veiligheid voorop

“De nieuwe werkomgeving vroeg ook om andere securitymaatregelen”, vertelt Danny. “Zo is ons netwerk inmiddels gesegmenteerd en hebben we een geavanceerde spamfilter en krachtige firewall geïnstalleerd. We maken gebruik van Enterprise Mobility & Security (EMS), zodat de toegang tot ons netwerk via non-compliant apparaten wordt beperkt. Verder houdt Venéco ons netwerk in de gaten om digitale dreigingen tijdig te detecteren en snel te kunnen handelen. Op de planning: het creëren van bewustwording bij medewerkers.”

Samen sterk: Venéco als kennispartner

Danny: “We zijn regelmatig met Venéco in gesprek over interessante ontwikkelingen en welke investeringen eraan komen. We hebben bedrijfsbreed een plan opgesteld: ‘Samen Duurzaam Groeien’, waarbij digitalisering en automatisering een belangrijke rol spelen. Het advies van Venéco helpt ons om hierbij continu de juiste en weloverwogen beslissingen te nemen.”

“De ontwikkelingen gaan tegenwoordig zo snel, het is onmogelijk om dit allemaal bij te houden”, vult Melissa aan. “Daarom is Venéco voor ons een belangrijke kennispartner op het gebied van de Microsoft-stack, security en data-analyse. Omdat we al zolang samenwerken, vertrouwen we op hun advies en voelt het niet alsof ze aan tafel zitten als externe partij. Met Venéco hebben we echt een partnerschap en ik ben trots op de digitale transformatie die we hebben neergezet en de stappen die we samen nog gaan nemen.”

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de markt? 

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? 

Neem contact met ons op!