Cases & projecten

Hoe Venéco het regelt.

Hoe Venéco het regelt in de praktijk

Enkele cases en projecten uitgelicht

Case Flexibel werken in de cloud

Sterk in aanval én verdediging

Hoe een cloud-oplossing sales en security in de Eredivisie makkelijker maakt.

Al enkele jaren zijn voetbalclub ADO Den Haag en Venéco strategische partners. Als trotse shirtsponsor realiseert Venéco voor deze aansprekende eredivisiespeler een gestroomlijnde backoffice: van ticketverkoop tot camerabeveiliging rond het stadion. Resultaten uit het verleden bieden garanties voor de toekomst, want ook ‘in het Zuiderpark-tijdperk’ was Venéco al ADO’s ICT-leverancier.

Case betrouwbaar fundament

Innovatieve Koppert Cress

Hoe Venéco’s intelligente ICT bijdraagt aan duurzaamheid en innovatie in de tuinbouwsector.

Het Westlandse Koppert Cress is gespecialiseerd in de teelt van unieke zaailingen (cressen) die een verrassende invloed hebben op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel, presentatie – er is een cress voor elke toepassing. Met Venéco als ICT-partner wil het bedrijf ambities realiseren, onder andere op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Case Grip op de zaak

Wereldspeler Synres-Almoco

Hoe kwaliteit bewaakt wordt door slimme software-oplossingen.

Synres-Almoco is ruim een halve eeuw geleden opgericht om Philips van halffabricaten te voorzien. Vandaag is Synres-Almoco een wereldspeler in de niche-markt van hoogwaardige kunststoffen voor de vliegtuig- en automobielindustrie. Maar ook een wereldspeler moet zich continu verbeteren, om zich te blijven onderscheiden van zijn concurrenten.

Case Betrouwbaar fundament

Onderscheidende Kwekerij Vijverberg

Hoe structuur in systeembeheer je onderscheidend maakt.

De afgelopen decennia is de phalaenopsis-teelt sterk gegroeid. Om je als kweker in deze markt te onderscheiden is een strategische marktbenadering noodzakelijk. ICT zorgt er daarbij voor dat de productiekosten verlaagd kunnen worden en de kwaliteit van de plant en de service constant gegarandeerd kunnen worden.

Case grip op de zaak

Toekomstgerichte Vis groep

Hoe geïntegreerde software-oplossingen de innovaties van morgen stimuleren.

‘Vandaag werken aan de innovatie van morgen’ – dat is het streven van de Vis Groep, een Westlands bedrijf voor technische services, met verschillende operationele bedrijven en een serviceorganisatie. Werken aan de toekomst doen ze met Venéco als hun strategische ICT-partner, eerst met de cloud oplossing MyEasyOffice, later met volledig geïntegreerde ERP-software.

Oplossingen altijd dichtbij

Recente projecten

Kamps Transport
Ieder formaat

Kamps Transport is al sinds 1957 actief in logistieke dienstverlening. Voor één doosje of een complete voorraad. Met de cloud-oplossing MyEasyOffice zijn ze klaar voor opdrachten van ieder formaat.

Van den Berg Transporttechniek
Aan boord

Van den Berg Transporttechniek heeft met de Demag-producten de beste oplossing voor iedere hijs- of transportvraag. Voor klantcontact, orders en technische instructies is goede ICT onmisbaar. Logisch dat ze Venéco aan boord hesen voor een nieuwe ICT-omgeving.

WoonZorgcentra Haaglanden
Zorgeloos zorgen

Bij de zorg en ondersteuning van ouderen en kwetsbaren kun je alle hulp gebruiken. Van zowel mensenhanden als techniek. Voor de verschillende locaties van WoonZorgcentra Haaglanden leverde Venéco daarom – met zorg – een nieuwe netwerkinfrastructuur.

Enalco BV
Kwalitatief hoogwaardig

Enalco BV staat voor geavanceerde uitlaatgassystemen voor glastuinbouw en industrie. Innovatieve technische systemen voor maximale energiebesparing. Dan moet de ICT je niet in de kou laten staan. Een High Available ICT-infrastructuur van Venéco was precies wat ze nodig hadden.

Respect Zorggroep
Veilige zorg

Respect Zorggroep biedt zorg en woonvoorzieningen voor mensen met een indicatie in de regio Den Haag. Voor een veilig gevoel op de woonzorglocaties installeerde Venéco een nieuw camerasysteem.

Stolp+KAB adviseurs en accountants
Stapje extra

Stolp+KAB adviseurs en accountants ondersteunen hun klanten financieel, juridisch en fiscaal. Daarbij doen ze nét dat stapje extra. Ze zijn dan ook ‘in de wolken’ dat de cloudoplossing MyEasyOffice ditzelfde ‘extra’ heeft, flexibel én veilig.

Van der Knaap Groep
Wereldwijde connectie

 

Van der Knaap Groep laat producten groeien dankzij bijvoorbeeld hoog waardige natuurlijke bewortelingsmaterialen. Dit Westlandse familiebedrijf heeft productielocaties over de hele wereld. ‘Downtime’ is dus geen optie. Dankzij de High Available ICT-infrastructuur van Venéco kunnen zij zich non-stop richten op hun eigen groei.

CARGOBOSS & Van Daalen Transport
Rollend materieel

De zusterbedrijven CARGOBOSS & van daalen transport zijn gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer en rijden dagelijks door West-Europa. Transport moet rollen, ICT mag dus ook niet stilvallen. In hun nieuwbouw ligt daarom een High Available ICT-infrastructuur van Venéco.

Tuincentrum Leurs
Draadloos dagje uit

Tuincentrum Leurs in het Limburgse Venlo is uitgegroeid tot een compleet dagje uit. Naast een groot assortiment tuin- en woonaccessoires, hebben ze een Tuincafé, een Italiaans restaurant én een indoor speeltuin! Venéco hielp groeien, met een gloednieuwe ICT-omgeving, servers en ultra-snelle wifi.

Loonsche Land en Efteling
En ze leefden nog lang en veilig

In het Loonsche Land – het nieuwste vakantiepark van De Efteling in Kaatsheuvel – slaap je heel bijzonder boven de boomtoppen of onder zand en hei. Even zo bijzonder is het sluitsysteem dat Venéco hier realiseerde, met volledig (her)programmeerbare sleutels. Een droom van een oplossing! En het sprookje duurde voort: want ook het pretpark zélf mocht Venéco met dit bijzondere sluitsysteem veiliger maken.

Duijndam Uitzendgroep
In de wolken met de perfecte match

Duijndam Uitzendgroep is altijd op zoek naar de ideale match tussen werkzoekende en werkgever, en maakt werk van vaste of tijdelijke arbeidscontracten op alle niveaus. Hun eigen ideale match op hoog niveau hebben ze gevonden in de online-werkplekken van MyEasyOffice, de no-nonsense cloudoplossing van Venéco. Ook toen er een nieuwe vestiging werd geopend in Rotterdam koos dit full service uitzendbureau voor de ideale ICT-match: Venéco realiseerde ook hier de ICT-werkplekken.

WoonZorg Haaglanden
De zorg helpen ontzorgen

Bij de zorg en ondersteuning van ouderen en kwetsbaren in onze samenleving kun je alle beschikbare hulp gebruiken. Niet alleen van mensenhanden, maar ook van techniek. WoonZorg Haaglanden is met 12 woonzorgcentra, thuiszorg en meerdere woonzorgprojecten in de regio Haaglanden een van de grotere organisaties in de regio op het gebied van ouderenzorg. Voor deze organisatie leverde Venéco – met zorg – een geheel vernieuwde ICT-omgeving inclusief High Availability. Zo ontzorgt Venéco met duurzame techniek de zorg.

OBS De Globe
Voor wereldwijs onderwijs

Openbare basisschool De Globe uit Rotterdam is ‘een school waar iedereen denkt als wereldburger en zich gedraagt als goede buur’. Hun ambitie ligt hoog: ‘Onze kinderen worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving’. Venéco installeerde op de twee vestigingen van deze school een eveneens ambitieus nieuw ICT-systeem. Zo komen de wereldburgertjes in spé gemakkelijk vanuit hun klaslokalen in contact met de grote wereld buiten school.

Van den Berg Transporttechniek
Innovatieve oplossing onderweg

Van den Berg Transporttechniek – met vestigingen in Den Haag en Antwerpen – kan met hun Demag kraansystemen, takels en diverse aandrijftechnieken ieder hijs- en transportprobleem oplossen. De Demag-producten zijn innovatief en degelijk tegelijkertijd. De oplossing die de monteurs hebben voor al hun vragen onderweg is eveneens innovatief en degelijk. Met de Mobile Device-oplossing van Venéco zijn ze, op weg naar een reparatie- of installatieklus, altijd up-to-date met service-specificaties, handleidingen en instructies.

AFAS Stadion
Voor veilig voetbal

Het AFAS Stadion in Alkmaar is dé evenementenlocatie van Noord-Holland. Voor een potje voetbal van AZ of voor andere evenementen moet het stadion op een prettige manier veilig zijn. Dat vonden ze bij AZ. Dus namen ze extra veiligheidsmaatregelen en werd het AFAS Stadion voorzien van de modernste Avigilon-camera’s, geïnstalleerd door Venéco. Minder camera’s, meer beeld, meer speelplezier. Zo maakt Venéco hier en in andere stadions in Nederland het voetbal veiliger.

Ter Laak Orchids
Betrouwbaar fundament onder groei

Een groei van 6 naar 8 miljoen orchideeën per jaar, de mooiste planten voor de hele Europese markt. Mede dankzij de bouw van een duurzame en innovatieve DaglichtKas, waar zonlicht duurzaam wordt opgevangen voor verwarming van de kassen op andere momenten. Dat is de ambitie van Ter Laak Orchids (familiebedrijf sinds 1954) in Wateringen. Venéco bouwt duurzaam en innovatief mee met een betrouwbaar ICT-fundament onder alle voorzieningen.

AH Vrij
Ieder zijn eigen infrastructuur

Groen, grond en infrastructuur – dat is de core business van het familiebedrijf AH Vrij uit Rijswijk Met een uitgebreid, modern machinepark en ervaren medewerkers bewijst het al 60 jaar een betrouwbare en duurzame partner te zijn van overheden, ingenieursbureaus en aannemers. Maar als het gaat om hun eigen ICT-infrastructuur kiezen ze liever voor Venéco, zodat snelheid en continuïteit van hun bedrijfsvoering is gewaarborgd.

Wijkopenautos.nl.
ICT laat inkoop op rolletjes lopen

Auto online taxeren en dezelfde dag het aankoopbedrag uitkeren. Zo snel werkt het internationale wijkopenautos.nl, met 27 vestigingen in heel Nederland. Als je zo snel wilt kunnen werken, de grootste auto-inkoop website bent en al meer dan 1 miljoen auto’s hebt ingekocht – dan heb je een betrouwbaar ICT-fundament nodig. Daarom mocht Venéco alle ICT-werkplekken vernieuwen. ‘Onze ICT in de juiste handen’, dachten ze bij wijkopenautos.nl met een variant op hun eigen slogan.

Hamifleurs
Telefonie met een ‘personal touch’

Als exporteur van snijbloemen en planten voor over de hele wereld, denken de mensen bij Hamifleurs uit Honselersdijk groots. Tegelijkertijd streven zij in alles naar de ‘personal touch’: de perfecte kleur rozen, de bloemrijke aankleding en de mooiste seizoensbloemen. Hun klanten zijn importerende groothandels; het bedrijf wil hen met diezelfde personal touch benaderen. Daarom koos Hamifleurs voor de nieuwste telefonieverbindingen van Venéco, zodat het alle groothandels dagelijks persoonlijk te woord kan staan.

Wematrans
Betrouwbaarheid on tour

Wematrans staat nooit stil. Het is een van dé logistieke dienstverleners in de sierteelt-sector, met vestigingen dicht bij alle bloemenveilingen. Met dagverse bloemen en planten in hun vrachtwagens is betrouwbare levering, en snelheid en kwaliteit van het transport cruciaal. Venéco begrijpt deze bedrijfskritische processen en installeerde daarom een nieuwe ICT voorziening met 99,8% beschikbaarheidsgarantie van de servers.

Van der Ende Groep
Slimme telefonie voor wereldwijde assistentie

Van der Ende Groep is een toonaangevende innovator, producent en leverancier van producten op het gebied van water, lucht en filtratie. Trots zijn ze op hun producten en op de daarbij horende wereldwijde service, assistentie en ondersteuning. In het nieuwe en eveneens innovatieve bedrijfspand op bedrijventerrein Coldenhove (Maasdijk) lieten zij Venéco direct een ultramoderne Swyx-telefonieoplossing installeren, zodat ze ook wereldwijd bereikbaar zijn.

“Wij hebben heel bewust gekozen voor Venéco als partner.”

Betrouwbaar, professioneel en geheel ontzorgend

Nieuwsbrief, mailings, app

Laten we contact houden!

Meld u aan of download de app

Venéco deelt graag haar kennis. Op de hoogte blijven? Enkele keren per jaar versturen we een nieuwsbrief. Bovendien brengt de gratis Venéco Service App acute storingen als eerste.

Nieuwsbrief, mailings, app

Laten we contact houden!

Meld u aan of download de app