Chat with us, powered by LiveChat

World Password Day: In 10 tips veiliger

World Password Day: In 10 tips veiliger

In en rond Venéco

In en rond Venéco

World Password Day: In 10 tips veiliger

123456, qwerty, welkom, password, deze staan in de top 10 van meest gebruikte wachtwoorden. Staat je wachtwoord hier tussen? Dan weet je wat je te doen staat, want een hacker heeft ze binnen drie seconden gekraakt! En daarmee toegang tot gegevens…

Vandaag is World Password Day. In het leven geroepen om ons nog bewuster te maken van het belang van een sterk wachtwoord. In veel gevallen is een datalek het gevolg van een zwak wachtwoord(-beleid). Alle reden om medewerkers keer op keer bewust te maken. Lees de onderstaande tips of kies voor onze Security Awareness Trainingen dan houden wîj uw medewerkers alert.


1 –
Kies een wachtwoord van minimaal 10 karakters, met kleine en hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Hoe langer een wachtwoord, hoe moeilijker te kraken. Een zin is nog beter.

2 – Gebruik voor verschillende informatie- en privacygevoelige websites verschillende wachtwoorden.

3 – Gebruik geen wachtwoorden gerelateerd aan uw persoon: geen geboorte- of trouwdata, leeftijd, sport of hobby’s (via social media is dit gemakkelijk te achterhalen).

4 – Verander uw wachtwoorden regelmatig (minimaal één keer per jaar).

5 – Gebruik geen privacygevoelige wachtwoorden via openbare computers en/of openbare WiFi–netwerken.

6 – Zorg dat niemand kan meekijken, wanneer u het wachtwoord intypt.

7 – Geef wachtwoorden nooit aan derden (ook niet aan intimi) en schrijf ze nooit op. Gebruik slimme software of apps om ze te onthouden.

8 – Stuur geen wachtwoorden over e-mail, WhatsApp of andere sociale media (sms kan wel).

9 – Maak gebruik van meervoudige authenticatie. Met Multi-factor Authenticatie (MFA) wordt de gebruikersidentiteit vastgesteld via meerderere factoren; naast gebruikersnaam en wachtwoord, bijvoorbeeld ook via een (sms)-code of vingerafdruk.

10 – Log altijd uit!

 

Benieuwd of een wachtwoord veilig is? Doe HIER de wachtwoord-check.
Behoefte aan een uitgebalanceerd gesprek over veiligheid? Neem dan contact met ons op via sales@veneco.nl of 0174 615 415

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!