Chat with us, powered by LiveChat

Samenwerken, online én veilig!

Samenwerken, online én veilig!  

In en rond Venéco

In en rond Venéco

Samenwerken, online én veilig!  

Het online samenwerken heeft– mede door het coronavirus  een spreekwoordelijk duwtje in de rug gekregen en is niet meer weg te denken uit de huidige manier van werken. Medewerkers kunnen met diverse applicaties overal bestanden bewerken en delen, op zowel hun zakelijke als privé (mobiele) apparatenOnlosmakelijk verbonden is het deelnemen aan online vergaderingen en via verschillende kanalen in contact staan met collega’s of externen.  

Dit brengt ook risico’s met zich mee, wanneer deze apparatuur niet goed beveiligd is kunnen kwaadwillenden eenvoudig inbreken om gevoelige data te benaderenHoe zorg jij voor veiligheid en het waarborgen van gevoelige bedrijfsinformatie?  

Security Awareness
Het succes van online samenwerken ligt bij de eindgebruiker, die moet eruit halen wat erin zit.  Dit is in onze ogen ook direct de zwakste schakel wanneer het gaat om veiligheid. Wij adviseren de risico’s te verlagen en de schade te beperken door bewustwording te creëren over het belang van veiligheid. Periodieke Security Awareness Trainingen helpen eindgebruikers met waarschuwingen voor o.a. nieuwe phising mails, tips voor veilig wachtwoordgebruik en aandacht voor nieuwe ontwikkelingen. 

Voorkomen is beter dan genezen
Door de groei van het aantal gebruikers(mobiele) apparaten en dataverkeer gaan productiviteit en kwetsbaarheid hand in hand. Een crash, hack, of datalek heeft kostbare gevolgen en moet zo goed als mogelijk voorkomen wordenFocus op de eindgebruiker alleen is hierdoor niet voldoendeneem daarom ook de tools en oplossingen waarmee gewerkt wordt onder de loep. Denk hierbij aan de juiste IT-beveiliging zoals VPN-software, antivirussoftwarefirewalls en de verschillende zakelijke applicaties waar samenwerken mee wordt gerealiseerd. 

Zet deze risico’s om in rendement met een slim samenspel aan maatregelen! Zodat veiligheid is gegarandeerd, productiviteit niet verloren gaat, en creativiteit en gebruiksplezier niet in de knel komen.

Advies waarmee je verder komt!
Behoefte aan meer informatie over het creëren van bewustwording bij eindgebruikers? Of advies omtrent veilige tools, oplossingen en maatregelen?  Neem dan contact met ons op via info@veneco.nl of 0174 – 615 415.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!