AVG: zorgvuldig en betrouwbaar

Met het invoeren van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) krijgen bedrijven een grotere verantwoordelijkheid in het informeren over en het voorkomen van misbruik ben persoonsgegevens. Per 25 mei 2018 is de AVG van toepassing, waarmee privacywetgeving centraal geregeld is voor de hele Europese Unie.

Venéco heeft in relatie tot de verwerking van persoonsgegevens twee verschillende rollen. Enerzijds is Venéco gegevensverantwoordelijke voor de gegevens van haar personeel en voor de relatiegegevens die geregistreerd worden in het CRM-systeem. Anderzijds is Venéco verwerker van gegevens bij de diensten die zij levert (waaronder MyEasyOffice). Hieronder leggen wij uit hoe deze rollen er voor Venéco uitzien en wat dit betekent voor onze relaties.


Venéco als gegevensverantwoordelijke
Wij zijn gegevensverantwoordelijke voor alle (relatie)gegevens die geregistreerd staan in ons CRM-systeem. Wanneer u als relatie en/of contactpersoon wordt aangemaakt, worden uw gegevens opgenomen in ons CRM-systeem. Wij registreren deze gegevens zodat wij u bijvoorbeeld op de hoogte kunnen stellen van wijzigingen in onze diensten en om support te kunnen verlenen op het moment dat u daarom vraagt. Als gegevensverantwoordelijke in het kader van de AVG moeten wij ons houden aan de richtlijnen die opgesteld zijn door de Autoriteit Persoonsgegevens. In de paragraaf ‘Maatregelen’ vertellen wij u welke maatregelen wij hiervoor hebben genomen.


Venéco als verwerker
Wij zijn verwerker voor alle gegevens die verwerkt worden in de diensten die u van ons afneemt. Als klant heeft u echter zelf de verantwoordelijkheid over de gebruikers die met deze diensten werken. Op deze manier bepaalt u dus welke gebruikers er worden toegevoegd en/of weer worden verwijderd uit uw eigen MyEasyOffice-omgeving. Naast het beheer van gebruikers, bepaalt u (en elke gebruiker afzonderlijk) welke documenten, en dus ook welke gegevens, worden toegevoegd aan deze diensten. Volgens de AVG bent u als klant zelf gegevensverantwoordelijke voor alle data die verwerkt wordt bij Venéco en/of MyEasyOffice-diensten. Venéco heeft wel de verplichting, als verwerker van deze gegevens, om hier op de juiste manier mee om te gaan. In de paragraaf ‘Maatregelen’ vertellen wij u welke maatregelen wij hiervoor hebben genomen.


Maatregelen
Venéco doet er altijd alles aan om uw data zo goed als mogelijk te beveiligen. Hiertoe zijn wij ook verplicht als verwerker van de gegevens van onze klanten. Om inzicht te geven in de maatregelen die Venéco genomen heeft in haar rol als verwerker, beschikt Venéco over een ‘Verwerkersovereenkomst’. Deze overeenkomst zullen wij op verzoek beschikbaar stellen aan onze klanten.

Naast beveiliging van data hebben wij verschillende organisatorische maatregelen genomen, waarbij wij ons de vraag hebben gesteld: ‘Hoe zouden wij zelf willen dat er met onze data wordt omgegaan?’ Om inzicht te bieden in ons privacybeleid beschikt Venéco over een privacyverklaring. In deze privacyverklaring vertellen wij u bijvoorbeeld met welk doel wij persoonsgegevens verwerken en welke gegevens dit zijn. Ook wijzen wij u op uw rechten als eigenaar van uw persoonsgegevens. Daarnaast vindt u in onze privacyverklaring een verwijzing naar onze cookieverklaring, waarin wij uitleggen welke cookies Venéco/MyEasyOffice gebruikt op haar websites en met welke reden(en) wij deze cookies gebruiken.

Mocht u vragen hebben over de maatregelen die Venéco genomen heeft of de ‘Verwerkersovereenkomst’ willen ontvangen, neem dan contact op met het privacyteam van Venéco via privacy@veneco.nl.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies" om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "OK" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten