Chat with us, powered by LiveChat

Microsoft introduceert nieuwe zakelijke browser: ‘Edge’

Microsoft introduceert nieuwe zakelijke browser: ‘Edge’

In en rond Venéco

In en rond Venéco

Microsoft introduceert nieuwe zakelijke browser: ‘Edge’

Begin dit jaar introduceerde Microsoft, speciaal voor zakelijke gebruikers, een nieuwe browser: Edge. Hierin is Office 365 geïntegreerd, zodat je automatisch in je bestanden én op internet kunt zoeken. Bovendien zijn er extra privacy-functionaliteiten toegevoegd. Venéco deelt de kennis hierover graag.

Edge is gebaseerd op chromium open source software en is voorzien van functies die werken nóg sneller en efficiënter maken. Door de integratie met Office 365 kun je eenvoudig je Office-apps openen, evenals je meest recente bestanden. En vanuit de zoekbalk kun je zowel op internet als in je Office 365-bestanden zoeken.

Trackers blokkeren
Edge heeft bovendien enkele opvallende privacy-functionaliteiten. Zoals het op verschillende niveaus detecteren en blokkeren van trackers. Websites gebruiken trackers om browsergedrag vast te stellen (zoals bezochte webshops en nieuwssites), zodat gerichte advertenties en inhoud onder de aandacht gebracht kunnen worden. Met Edge kan de gebruiker zelf bepalen tot op welk niveau men deze trackers wil blokkeren.

Met Basis blokker je schadelijke trackers en zijn de meeste andere trackers toegestaan; dit levert vaker inhoud en advertenties op die aan je persoonlijke voorkeuren zijn aangepast.
Met Gebalanceerd blokkeer je schadelijke trackers en trackers van sites die je nog niet hebt bezocht. Hierdoor krijg je minder ‘persoonlijke’ inhoud en advertenties te zien.
Met Strikt blokkeer je de meeste trackers. Hierdoor werken sommige websites mogelijk minder optimaal, kunnen video’s bijvoorbeeld niet altijd worden afgespeeld, of zijn de aanmeld-opties geblokkeerd.

Beschikbaarheid
Edge is beschikbaar voor Windows 10, iOS- en Android-apparaten. Mocht deze nog niet automatisch zijn geïnstalleerd, dan is Edge via deze link te downloaden.

Meer weten?
Advies nodig over Edge en over het aanbevolen niveau van tracker-blokkade? Neem dan vooral contact op met Venéco. Meer weten over nieuwe features in Microsoft 365, of nieuwsgierig naar de werking van de Edge browser? Bekijk dan onderstaande video.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!