Moving you forward
0174 350 350Neem contact op

ICT trends: Metaverse

Digitale en fysieke werkelijkheid bij elkaar brengen

Aan het begin van het nieuwe jaar kijken we graag vooruit naar wat er in 2023 komen gaat. Een aantal trends vallen daarbij op, die we verder toelichten. Één daarvan is Metaverse; een begrip waar steeds vaker over gesproken wordt. De metaverse is een virtuele wereld waar gebruikers alles kunnen: communiceren, winkelen, vergaderen en meer. Steeds meer organisaties kijken naar de mogelijkheden van metaverse, want wat kan metaverse voor jouw organisatie betekenen? 

Bekijk de update

Metaverse

De volgende, krachtigere versie van het internet
Studio Forward

Alles over Metaverse

In deze aflevering van Studio Forward praten collega's Martine en Ronald je bij over Metaverse. Voor veel bedrijven nog een ver-van-het-bed-ontwikkelingen, maar het biedt ook kansen om bijvoorbeeld op een nieuwe manier met klanten te communiceren. 

Wat kun je met Metaverse binnen jouw organisatie? En zet je het succesvol in? Je ziet het in deze aflevering van Studio Forward. 

Deze aflevering is onderdeel van een serie van vier afleveringen, waarin we ontwikkelingen behandelen die wij belangrijk vinden voor aankomend jaar. 

Over Metaverse

Er zijn kansen voor bedrijven in de metaverse

In een virtuele wereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Iets wat Mark Zuckerberg, CEO van Meta, ook zag en hij ging aan de slag met de metaverse.

Een metaverse creëert nieuwe manieren om met klanten en partners te communiceren door de digitale en fysieke werkelijkheid bij elkaar te brengen. Je kunt bijvoorbeeld evenementen organiseren, een winkel openen of een werkplek inrichten. En dit allemaal in een virtuele omgeving.

Metaverse en de juiste technologie

Om de metaverse te kunnen gebruiken, heb je de juiste technologische basis nodig. Denk aan een krachtig netwerk, goede servers en geschikte software. Er komen namelijk een aantal geavanceerde technologieën bij kijken, zoals:

  • Virtual en Augmented Reality
  • Artificial Intelligence (AI)
  • Machine learning
  • Blockchain
  • Internet of Things

Dit vraagt nogal wat van je ICT-omgeving. Daarnaast wil je natuurlijk de privacy en veiligheid van deelnemers en eventuele transacties borgen. Kortom, de metaverse biedt interessante kansen, maar vergeet niet om deze virtuele wereld te bouwen op een stevig ICT-fundament.

Start met een stevig ICT-fundament voor jouw organisatie

Lees meer over onze cloudoplossingen