Moving you forward
0174 350 350Contact

23 januari 2023 | Blog

"Met een sterk en fit team klanten vooruit helpen"

Oud-marine officier Richard de Wit is sinds 1 november Directeur Operations bij Venéco. Hij neemt het bedrijfsmotto ‘Moving you forward’ zowel letterlijk als figuurlijk. “Ik wil dat onze mensen lekker en fit in hun vel zitten zodat we klanten kunnen bieden wat ze nodig hebben om te groeien.”

Als team staan we naast je 

En helpen we je vooruit

Dichter tegen klanten aan kruipen

Het is belangrijk voor ICT-organisaties om bij het faciliteren van veranderingen voor de (interne) klant, zich goed te realiseren dat verandering niet louter het uitrollen van nieuwe technologie is. “Ik wil dat we samen met de klant gaan bekijken wat voor hen de optimale wijze is om een nieuwe manier van werken in te voeren”, zegt Richard. Hij trekt de vergelijking met een rits. “Onze oplossingen en diensten moeten naadloos aansluiten op de wensen en eisen van de klant.” Daarvoor is het noodzakelijk om dichter tegen klanten aan te kruipen. “Dat gaan we in 2023 ook doen, waarbij we al onze disciplines en kennis rond de klant gaan organiseren.”

Services en innovatie

Om Venéco daarop voor te bereiden, is een splitsing noodzakelijk, met enerzijds een groep die zich richt op de services aan klanten en zorgt voor een hoge klanttevredenheid. “En aan de andere kant een club mensen die zich richt op innovatie en vernieuwing bij de klant.” Bestaande klanten krijgen een belangrijkere positie in de operatie van het vernieuwde Venéco. “We hebben zo’n mooie vijver, laten we die goed verzorgen”, zegt Richard.

JOUW PAD

Hoe ziet jouw carrière eruit?

“In mijn loopbaan staan digitale projecten en verandermanagement centraal. Ik ben ooit begonnen bij de marine en heb daarna een bedrijf opgericht in projectmanagement en consultancy. Daarin richtte ik me al op nieuwe vormen van digitaal werken en werkte ik veel met Microsoft.”

WERKEN BIJ VENÉCO

Hoe ben je bij Venéco terecht gekomen?

“Een zoektocht naar meer zingeving in mijn werk bracht me in de zorgsector waar ik een aantal jaren veranderingen op ICT-gebied leidde. Dit jaar klopte Venéco op mijn deur, met een uitdaging waar ik wel oren naar had. Ik geloof namelijk heel erg in het totale pakket van ICT – telefonie, IT en security – en zie mogelijkheden en kansen om klanten te helpen een volgende stap te maken.”

#TEAMFORWARD

Wat geef je mee aan het team van Venéco?

“Het bedrijfsmotto ‘Moving you forward’ geldt niet alleen voor onze klanten, maar ook voor ons team. De kernwaarden van Venéco – betrokken, vooruitstrevend, vakkundig, daadkrachtig, nuchter en bevlogen – passen ook bij een vitaal personeelsbestand. Ik doe zelf aan triatlons en vind het dus belangrijk dat iedereen hier fit is en lekker in zijn vel zit. Daar profiteert uiteindelijk ook de klant van.”

“Ik wil dat onze mensen lekker en fit in hun vel zitten zodat we klanten kunnen bieden wat ze nodig hebben om te groeien.”

Daar draait het om bij Venéco. Join #teamforward