Smaak, geur en culinaire beleving

Hoe Venéco’s intelligente ICT bijdraagt aan duurzaamheid en innovatie in de tuinbouwsector

Betrouwbaar fundament

Innovatieve cressenkweker Koppert Cress

Het Westlandse Koppert Cress is gespecialiseerd in de teelt van unieke zaailingen (cressen) die een verrassende invloed hebben op de zintuigen. Smaak, geur, gevoel, presentatie – er is een cress voor elke toepassing. Met Venéco als ICT-partner wil het bedrijf ambities realiseren, onder andere op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

Ambities realiseren

Cressen zijn jonge, levende plantjes op een voedingsbodem in een bakje, die hun weg vinden naar chefkoks van naam. Kweker Koppert Cress is op vrijwel alle gebieden voorloper en voorbeeld in de tuinbouwsector op het gebied van duurzaamheid. Een snelgroeiende organisatie met 250 medewerkers, dat focust op culinaire beleving en gezondheid. In de kassen worden ledlampen gebruikt, wordt zomerwarmte in de grond opgeslagen en wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Het afvalwater wordt gereinigd en gerecirculeerd en binnenkort wil het bedrijf ook CO2-neutraal gaan produceren. ICT speelt een cruciale rol bij het realiseren van al deze ambities. Voor aansturing van de duurzame teeltprocessen, voor de logistiek van de cressen naar gebruikers, voor werkplekken, enzovoorts. Samen met Venéco is Koppert Cress nu zijn systemen aan het finetunen, zodat het bedrijf adequaat invulling kan geven aan de ICT-strategie en ‘futureproof’ is.

Mooie match

Voor Koppert Cress en Venéco partners werden was er een strenge selectieprocedure. Met criteria als gedegenheid, continuïteit, kennis van privacy en security. Niet persé de goedkoopste, wel de beste, waarbij bovendien de roots in de regio en de ‘klik’ zwaar meewogen. Na externe doorlichting kwam Venéco er met voorsprong uit. Venéco is nu verantwoordelijk voor de technische invulling van de ICT-systemen. De transitie verliep vlekkeloos zonder down-time, waarna Koppert Cress direct verder kon met de optimalisatie. Medewerkers loggen nu via een Citrix-verbinding in op het bedrijfsnetwerk. De veiligheid is sterk verbeterd met firewalls, bit-lockers, app-blockers, antivirus-software en Mobile Device Management. Komende tijd rolt het bedrijf de ICT-strategie verder uit, met bijvoorbeeld het ‘vervangen’ van het bereik met een nieuw wifi- en indoor netwerk. ‘Venéco past bij deze groei en drang tot innoveren’, vindt men bij Koppert Cress. ‘Ze zijn gerenommeerd, hebben wortels in de regio en een grote betrokkenheid bij de tuinbouwsector. Zij snappen de cultuur van ons en van onze relaties als geen ander. Het is gewoon een hele mooie match.’

Meer weten?

Neem contact op!

0174 – 615 415
sales@veneco.nl

“Zorgeloos samenwerken met Office 365 in de cloud!”

Flexibel inspelen op de toekomst

Visies, meningen, ideeën

Laat je inspireren!

Nieuwsbrief, mailings, app

Laten we contact houden!

Meld u aan of download de app

Venéco deelt graag haar kennis. Op de hoogte blijven? Enkele keren per jaar versturen we een nieuwsbrief. Bovendien brengt de gratis Venéco Service App acute storingen als eerste.

Nieuwsbrief, mailings, app

Laten we contact houden!

Meld u aan of download de app