Twintig jaar focus op kennis

Venéco’s levensmotto is ‘groeien door kennis’, in zowel de afgelopen als de komende 20 jaar.

Twee jonge ondernemers, Wilbert Nederpelt en Edwin Veenman, beginnen in 1995 gepassioneerd vanaf een zolderkamer met de bouw van computers; familie en kennissen zijn hun afnemers. De 10 computers per jaar worden er 30. Als er een bestelling komt voor 40 werkplekken in één keer wordt er een bedrijfspand gezocht en medewerkers aangetrokken. Venéco is een feit.

De markt is in ontwikkeling. Bedrijven verkiezen steeds vaker een one-stop-shop voor hun bedrijfsondersteunende processen. Venéco speelt hier op in en voegt via bedrijfsovernames telecom en beveiliging toe aan haar dienstenportefeuille. De huisvesting groeit mee; een multifunctioneel eigen bedrijfspand verrijst in Maasdijk.

De digitalisering grijpt razendsnel om zich heen. Kennis is cruciaal in Venéco’s dienstverlening. Om over de hele linie hetzelfde hoge kwaliteitsniveau te kunnen leveren kiest Venéco in de 21e eeuw voor specialisatie. Sinds 2011 focust het bedrijf zich uitsluitend op ICT-gebaseerde diensten.

Met deze focus behoudt Venéco kracht en kwaliteit voor de toekomst: met hoog gespecialiseerde kennis geïntegreerde oplossingen blijven bieden voor automatisering, telecom en beveiliging.